Hlavní obsah

Oklahoma City - LA Lakers 131:102Oklahoma oplatila Lakers porážku, Durant drží svou sérii

Basketbalisté Oklahomy se pomstili Los Angeles Lakers za nedělní těsnou porážku jasným vítězstvím 131:102. Jeden ze žhavých adeptů na prvenství v základní části NBA si už v první čtvrtině vypracoval dvouciferný náskok, který držel do konce utkání. Kevin Durant a Russell Westbrook nastříleli za vítěze shodně 29 bodů.

Foto: Alonzo Adams, ČTK/AP

Baketbalista Los Angeles Lakers Jordan Farmar přihrává přes hráče Oklahoma City Thunder Dereka Fishera.

Článek

Durant dal alespoň 25 bodů už ve třiceti utkáních po sobě, což je jeho nejdelší série v kariéře. Je to také nejdelší šňůra v zámořské lize od sezony 1986/87, kdy se to Michaelu Jordanovi povedlo čtyřicetkrát v řadě. Lakers prohráli na doskoky jednoznačně 37:60.

"Bylo jasné, že do toho půjdou, zvlášť doma. Bojují o první místo v lize, zatímco my ne. Jsou v trochu jiné situaci," komentoval vydařenou odvetu Oklahomy pivot Lakers Pau Gasol, jehož tým prožívá nepovedenou sezonu.

Chicago přehrálo Houston jasně 111:87, když hosté ani jednou v zápase nevedli. Bulls měli v poločase náskok osm bodů a druhou půli otevřeli šňůrou 16:0. Domácímu Joakimu Noahovi chyběla jediná asistence k čtvrtému triple double v sezoně (13 bodů, 10 doskoků).

Nejlepším střelcem Chicaga byl s 21 body Mike Dunleavy, i když musel během zápasu na šití poté, co se ve druhé čtvrtině postavil na průraz Chandleru Parsonsovi a dostal loktem do hlavy. Tržnou ránu v obličeji spravilo deset stehů. Dunleavy se ve třetí čtvrtině "pomstil" 18 body.

"V každém směru nám nakopali zadky," řekl trenér Houstonu Kevin McHale. Nejlepším střelcem Rockets byl Jeremy Lin s 21 body. James Harden se trápil a dal osm bodů.

V posledním čtvrtečním utkání Atlanta porazila Milwaukee 102:97. V závěrečné čtvrtině se týmy dvanáctkrát vystřídaly ve vedení, než si Hawks zajistili důležité vítězství šňůrou 9:0. K výhře je vedl Jeff Teague s 22 body. Kyle Korver v poslední části nastřílel 12 ze svých patnácti bodů. Hawks zvítězili na trojky 13:3.

Výsledky NBA:
Atlanta - Milwaukee 102:97
Chicago - Houston 111:87
Oklahoma City - LA Lakers 131:102

Reklama