Hlavní obsah

Matula dostával výhrůžky, proto nehrál, vysvětlil trenér Teplic Ščasný

Čestmír FolkSport.czPrávo

Tepličtí fotbalisté v honbě za pohárovou Evropou ztratili na Vysočině. V předehrávce 20. kola Gambrinus ligy se s Jihlavou rozešli smírně 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický trenér Zdeněk Ščasný

Článek

„Vybojovali jsme plusový bodík venku, ale nechápu, proč jsme tak špatně do zápasu vstoupili. Domácí nás zhruba 25 minut přehrávali, což vyústilo v jejich vedoucí gól. Do pauzy jsme hru vyrovnali a po změně stran jsme už byli lepším mužstvem. Střetnutí se asi dalo ještě otočit, ale nerozhodný výsledek je zřejmě zasloužený,“ uznal kouč Teplic Zdeněk Ščasný.

Útočník Severočechů Martin Jindráček s ním souhlasil. „Chtěli jsme vyhrát, ale plichta je spravedlivá. Vždyť v závěru kopala Jihlava pár standardek, naštěstí jsme je přestáli. Škoda prohospodařeného prvního poločasu, ale ve druhém jsme se už neměli za co stydět. Naši hru plnou kombinací jsme bohužel začali předvádět až po přestávce,“ mrzelo ho.

Také Jihlavští dumali, zda není bod pro ně málo. „Já to beru jako ztrátu, protože jsme měli zápas dobře rozehraný. Vím, že jsme narazili na hodně silného soupeře, ale štve mě, že jsme vyrovnávací branku inkasovali po standardce, na kterou se můžeme dobře připravit. Individuální chyby nás srážely už v předchozím domácím zápase s Libercem a teď jsme si to zopakovali. Před našimi fandy jsme měli získat ze dvou střetnutí víc než jen jeden bod,“ měl jasno trenér celku z Vysočiny Petr Rada.

Ščasný: Dostával výhrůžky, které se týkaly jeho rodiny

Jeho mužstvo se muselo od konce první půle obejít bez zkušeného brankáře Blažka, který si po špatném doskoku přivodil zranění kotníku. „Bohužel to asi vypadá na delší absenci. Náš výkon toto ovšem nijak nepoznamenalo, Hanuš ho plnohodnotně nahradil,“ tvrdil Rada.

Pětadvacetiletý Jan Hanuš připustil, že pro něj nebylo ideální jít na hřiště chvíli před koncem poločasu. „Pozdě večer už byla docela velká zima. Ale snad jsem tu nenadálou situaci zvládl. Jardovi samozřejmě zranění nepřeju, ale byl jsem rád, že jsem se po čase zase do ligové branky dostal. Kéž bych v ní nějakou dobu vydržel,“ přál si Hanuš. Mrzelo ho, že Jihlavští nepřidali za stavu 1:0 druhý gól. „Mohli jsme být ještě spokojenější,“ přemítal.

Teplice odehrály zápas bez obránce a kapitána Milana Matuly, o jehož zákroku v pondělním duelu na slávistu Damiena Boudjemau se hodně diskutovalo. „Dostával výhrůžky, které se týkaly také jeho rodiny a dokonce i psa. To pochopitelně na psychice nepřidá. Proto jsem ho radši nechal na lavičce. Nerozumím tomu, jak se něco takového vůbec může dít,“ podivoval se Ščasný.

Reklama

Související témata: