Hlavní obsah

OBRAZEM: Horor na trávníku. Z Hubočana crčela krev, Lewandowski ho trefil kolenem do hlavy

Dortmund

Fotbalová Liga mistrů zažila ve středu večer výjev jako z bojových sportů. Polský legionář Robert Lewandowski ve službách Dortmundu zasáhl slovenského reprezentanta Tomáše Hubočana kolenem do hlavy, až z něj crčela krev. Obránce Zenitu kupodivu odvetu osmifinále dohrál, ale přestože Zenit venku vyhrál 2:1, po výhře 4:2 z prvního utkání jde dál Borussia. A ačkoliv už měl na triku žlutou kartu, dohrál i Lewandowski. Rozhodčí usoudil, že Hubočana trefil nechtíc, když přes něj padal.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Zakrvácený slovenský stoper Tomáš Hubočan po srážce s kolenem Roberta Lewandowského.

Článek
Fotogalerie

Hororová scéna. Slovenský reprezentant Tomáš Hubočan zaplatil loučení s Ligou mistrů vlastní krví.

Zenit vedl těsně před koncem 2:1 a odveta se už jen dohrávala. Obránce se ocitl v souboji s Robertem Lewandowským, ve kterém si útočník Dortmundu počínal jednoznačně nedovoleně, když hostujícího obránce zezadu fauloval.

Hubočan spadl na trávník a okamžitě zvedl hlavu směrem k hlavnímu arbitrovi. Jak přes něj Lewandowski padal, trefil mu hlavu do oblasti spánku. Slováka na trávníku zalila krev, pohled na něj byl děsivý jako z hororového filmu.

Na trávník okamžitě vběhli zdravotníci, kteří Hubočana křísili. Zdálo se, že se s krvavou hlavou nemůže na hřiště vrátit. Nakonec však na závěr nastaveného času ještě na trávník vyběhl a zápas dohrál. Informace o jeho zdravotním stavu zatím Zenit nepodal.

A Lewandowski? Některá média ho viní ze surového zákroku, jiná se naopak přiklání k názoru, že se o úmysl ze strany forvarda Borussie nejednalo a šlo pouze o nezaviněnou srážku. A stejného názoru byl i sudí, který Lewandowskému kartu neudělil. Polský kanonýr se v pádu nejspíš opravdu nemohl Hubočanovi vyhnout.

Trefil útočník Borussie Robert Lewandowski obránce Zenitu Tomáše Hubočana do obličeje úmyslně?
Ano
63,6 %
Ne
36,4 %
Celkem hlasovalo 4172 čtenářů.

Reklama

Související témata: