Hlavní obsah

Pro Kometu to byla rána do vazu, usmíval se autor rozhodující plzeňské trefy Vlasák

Brno
Aktualizováno

Vyprodaná brněnská Kajot Arena už vyhlížela prodloužení, ale plzeňský útočník Tomáš Vlasák připravil fanouškům Komety v závěru řádné hrací doby pořádný šok. Jeho trefa pouhých 53 vteřin před koncem zajistila hokejistům ze západu Čech vítězství 2:1 ve třetím čtvrtfinálovém zápase extraligového play off a vedení stejným poměrem v sérii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský útočník Tomáš Vlasák se raduje ze vstřelení gólu.

Článek
Fotogalerie

„Na začátku poslední minuty jsme vybojovali puk na červené čáře a viděl jsem, jak si to Kratěna našlápl do soupeřovy obranné třetiny. Vyrazil jsem s ním. Perfektně mě našel, špičkou hole jsem se štěstím poslal puk do sítě," vylíčil rozhodující okamžik šťastný Vlasák. „Bylo hodně důležité, že do závěrečné sirény už moc času nezbývalo. Pro Kometu to byla taková rána do vazu," usmíval se.

Přehnané euforii ovšem rozhodně nepropadal. „Je to strašně cenné vítězství, ale znamená zatím pouze vedení 2:1 na zápasy. Uvidíme, co přinese neděle, na další utkání se už hrozně těším. Brněnští diváci jsou skvělí, i nám se v takové kulise hraje dobře," říkal uznale.

Plzeňský asistent Michal Straka označil výhru svého mužstva za šťastnou. „Jsme za ni ovšem strašně rádi. Zápas byl vyrovnaný, my nesmíme v neděli dovolit Kometě hrát tolik přesilovek," plánoval.

V brněnské kabině zavládl po nepovedeném závěru střetnutí smutek. „To, co se nám v poslední minutě přihodilo, si musíme důkladně rozebrat na videu. Možná jsme udělali chybu, že jsme se stále snažili zápas rozhodnout, měli jsme být už asi mnohem víc ostražití směrem dozadu. Uděláme všechno pro to, abychom po nedělním duelu měli lepší náladu," dušoval se zklamaný obránce Komety Jan Hanzlík.

Také brněnský asistent Karel Beran věřil, že jeho mužstvo srovná stav čtvrtfinálové série na 2:2. „Bude to ovšem chtít zlepšit přesilovky," věděl. Těžko skousával zbytečnou ztrátu puku ve středním pásmu před rozhodující trefou Plzeňských. „Ke všemu jsme pak nepokryli před naší brankou Vlasáka," litoval.

Reklama

Související témata: