Hlavní obsah

Velký tlak jsme ustáli, radoval se autor vítězného gólu Komety Němec

Brno

Stav čtvrtfinálové série extraligového play off mezi hokejisty Brna a Plzně je opět nerozhodný. Kometa po sobotní smolné porážce gólem v poslední minutě utkání den na to zabrala a díky Němcově trefě srovnala stav na 2:2 na zápasy.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Plzeňský Martin Straka operuje před gólmanem Komety Brno Markem Čiliakem.

Článek

Brňané s pozměněnými útočnými formacemi si tentokrát počínali trpělivěji a nehnali se tak bezhlavě dopředu. Uprostřed utkání se už počtvrté v sérii střelecky prosadil Vojtěch Němec a hosté na jeho gól již nedokázali odpovědět. „Byl trochu šťastný. Skočil jsem totiž těsně před ním na led místo Kuby Koreise, který zlomil hokejku. Libor Pivko mě perfektně před bránou našel," poděkoval spoluhráči. „Velký psychický tlak jsme ustáli, boj o postup je stále otevřený," radoval se.

Přispěl k tomu i výtečný brankář Komety Marek Čiliak, jenž pochytal všech 28 soupeřových střel. „Snažil jsem se nemyslet na to, že by nám porážka notně přiblížila konec sezóny. Kluci perfektně bránili, moc mi pomohli," pochválil spoluhráče. „Asi to byla moje nejdůležitější vychytaná nula v kariéře," přemítal.

Duda: V šachové partii jsme selhali v koncovce

Brněnský asistent Martin Pešout mínil, že obě střetnutí v Kajot Areně byla hodně podobná. „Jen výsledek byl odlišný. Mužstvo zasluhuje obrovské absolutorium, všichni hráči zabojovali až na hranici obětavosti. Moc si cením, že se tým po sobotním šokujícím závěru zvedl. Je to kvalitní a vyrovnaná série, hokejoví fajnšmekři si ještě přijdou na svoje," předpověděl Pešout.

Plzeňský bouřlivák Radek Duda si posteskl, že jeho tým soupeři vítězství daroval. „Byly to takové hokejové šachy, štěstí se tentokrát přiklonilo k Brnu. My si probereme, proč jsme, mě nevyjímaje, tolik selhali v koncovce. Ve středu musíme doma před našimi fandy zase zabrat," plánoval.

Plzeňský asistent Michal Straka tak kritický nebyl. „Myslím, že ani druhé brněnské utkání nebylo z naší strany špatné. Začali jsme aktivně, ale pár tutovek jsme bohužel zahodili. Kometa nás pak potrestala gólem a v poslední třetině už nám toho moc nedovolila. Žádný větší nápor jsme si vynutit nedokázali," uznal Straka.

Reklama

Související témata: