Hlavní obsah

Brno - Dukla 2:1Brno v lize poprvé porazilo Duklu a opustilo sestupové pásmo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Keresteš 1 : 0
34. Skalák 2 : 0
41. Marek 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna porazili ve 22. kole první ligy Duklu 2:1 a v tabulce se posunuli mimo sestupová místa. Pražané podlehli Zbrojovce v nejvyšší soutěži poprvé v historii a nebodovali počtvrté z posledních pěti utkání. Na brněnském stadiónu se prosadili už v prvním poločase Miroslav Keresteš a Jiří Skalák, před pauzou snížil Josef Marek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Brna Pavel Zavadil.

Článek

Brňané v úvodu sice udávali tempo, dlouho se však nedokázali dostat ke slibnější koncovce. Teprve v 19. minutě po rychlé kombinační akci na jeden dotek vyslal Hyčka po levé straně do protiútoku obránce Keresteše, jenž sólo zakončil přesnou přízemní střelou k tyči. Zbrojovka tak ukončila po 374 minutách čekání na svůj druhý jarní ligový gól.

Náskok domácí fotbalisty uklidnil, zpřesnili souhru a častěji se dostávala ke střelbě. Dukla měla pouze náznaky šancí, které končily nepřesnou střelbou. Brňané často útočili po levé straně. Po chybě zadáků Dukly se ve 34. minutě unikl Hyčka, své sólo místo střely zakončil přesnou přihrávkou na nabíhajícího Skaláka, jenž se ocitl sám před opuštěnou brankou a zvýšil na 2:0.

Dvougólové vedení domácí fotbalisty v závěru poločasu ukolébalo a na sebeuspokojení rychle doplatili. Ouedraogo takřka od pravého rohového praporku nacentroval míč a zcela volný Marek hlavou překonal brankáře Hladkého.

Po změně stran Dukla zrychlila hru, zvýšila agresivitu a několikrát zahrozila rychlými protiútoky po stranách. Brňanům zatrnulo v 55. minutě po zaváhání brankáře Hladkého. Před Černým se otevřela cesta k brance, útočník Dukly ale v rozhodující chvíli zakopl a míč mu utekl za brankovou čáru. O pět minut později naopak Hladký vyrazil z bezprostřední blízkosti Markovu střelu.

Brno tak potvrdilo dobrou formu na své půdě, kde vyhrálo pátý z posledních sedmi ligových duelů, Dukla naopak venku potřetí za sebou nebodovala.

22. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Dukla Praha 2:1 (2:1)
Branky: 19. Keresteš, 34. Skalák - 41. Marek. Rozhodčí: Orel - J. Paták, Kotík. ŽK: Štětina, Ouedraogo. Diváci: 3823.
Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Pernica, Keresteš - Janotka, Šisler (86. Malík), Zavadil, Hyčka (88. Kroupa) - Markovič (63. Fischer), Skalák. Trenér: Kotal.
Dukla: Rada - Engelmann, Božič, Štetina, Hanzel - Gedeon, Ouedraogo, Marek Hanousek (75. Pospěch) - Berger (58. Mareš), Marek, Černý (70. Koval). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: