Hlavní obsah

V lize ztrácíme body, a tak prioritou je pro nás pohár, říká jablonecký útočník Třešňák

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Jablonce si před sezónou vytkli cíl v podobě boje o evropské poháry. Jelikož z Gambrinus ligy do nich mají vzhledem k současnému osmému místu v tabulce daleko, upínají svou pozornost hlavně k Poháru České pošty. V roli obhájce trofeje jsou v polovině čtvrtfinálové série s Mladou Boleslaví. A po domácím vítězství 2:0 nastoupí ve čtvrtek k odvetě na středočeské půdě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jablonce Pavel Moulis (vpravo) uniká Tomáši Vondráškovi z Teplic.

Článek

„Chtěl bych být optimista a věřit, že můžeme ještě urvat třetí příčku v lize. Ale musíme být soudní. Poztráceli jsme na jaře dost bodů. Větší šance je asi v Českém poháru. Ten se pro nás stává prioritou," podotkl jablonecký útočník Lukáš Třešňák.

Zajímavostí je, že už ve čtvrtfinále dochází k repríze loňského finále. „Je to náhoda, že se znovu potkáváme s Boleslaví. A docela brzy, když k zisku trofeje je ještě daleko. Takhle to vyšlo a spíše než úvahami nad jménem soupeře se zaměřujeme na přípravu na samotný zápas," říká útočník.

V čem je největší síla Středočechů? „Hrají agresivní fotbal, plný soubojů. Ale v prvním utkání jsme se jim i v těchto ohledech vyrovnali. A zároveň jsme snad předvedli i slušný fotbal. Z toho chceme vycházet i v odvetě. Určitě nebudeme jen bránit, ať nikdo od nás nečeká betonování před vlastní brankou," tvrdí Třešňák, který si váží pevnější pozice v jablonecké sestavě. „V mužstvu jsem už docela dlouho a pár těžkých zápasů jsem už odehrál," komentoval svoji roli.

Jablonec disponuje docela velkým počtem ofenzivních hráčů. Proti Teplicím dostali v lize při absenci střelců Michala Hubníka a Martina Doležala (oba seděli vedle sebe jen na tribuně) příležitost i další členové kádru. „Trenér chtěl rozložit v jarní sezóně zátěž na více kluků a myslím, že zrovna Honza Pázler a Pavel Moulis, kteří byli v základu, nezklamali. Ale pořád máme v ofenzivní fázi na čem pracovat," mínil Třešňák.

Moulis debutoval proti „svým"

Atraktivní prvoligový debut si užíval už zmíněný Pavel Moulis. „Jsem rád, že mi dal trenér šanci právě proti Teplicím, které jsou mým mateřským klubem. Asi chtěl, abych měl zvýšenou motivaci a abych se vytáhl. Mrzí mě neproměněná šance z prvního poločasu," líčil dynamický útočník, který se před zápasem trochu hecoval s bývalými spoluhráči.

„Hlavně jsem si volal s Davidem Jablonským, se kterým jsem byl na hostování v Ústí nad Labem. Z Teplic dobře znám i „Vondyho" Vondráška a „Vachyho" Vachouška," usmíval se Moulis. Na podzim dal za Ústí nad Labem šest gólů ve druhé lize, takže by snad neměl mít s adaptací na prvoligové prostředí problémy. „Nejvyšší soutěž má rychlejší tempo a nasazení. Všiml jsem si, že Sparta s Plzní ostatní české týmy převyšují. Jinak si ale myslím, že Jablonec je taky ambiciózní mužstvo, což zkusíme dokázat v Českém poháru," dodal nový muž na ligových trávnících.

Reklama

Související témata: