Hlavní obsah

Znojmo - Brno 1:1"Brněnské derby" přineslo tři vyloučení a dva góly z přímých kopů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Zeba 1 : 0
88. Markovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Hned tři vyloučení a remízu 1:1 po gólech z přímých kopů přineslo "brněnské derby" mezi Znojmem a Zbrojovkou ve 23. kole první fotbalové ligy. Hlavní postavou zápasu se stal bosenský záložník Emir Zeba, kterému stačilo pět minut na hřišti, aby poslal Znojmo do vedení, ale pak se nechal rychle vyloučit. Markovič pak v závěru vyrovnal. Oba celky mají na sestupové příčky náskok čtyř bodů.

Článek

Na papíře bylo sice domácím mužstvem Znojmo, ale protože hrálo ve svém azylu v Brně, větší podporu měli fotbalisté Zbrojovky. Přesto to bylo Znojmo, kdo byl v úvodu zápasu aktivnější. Větší nebezpečí však přinesla jen nepovedená malá domů brněnského Schustera a gólman Hladký musel zachraňovat až na brankové čáře.

Postupně začínalo stále více zlobit Brno. V závěru poločasu se do dobré šance dostal Schuster a brankář Hrubý měl co dělat. Krátce po změně stran brněnský kapitán Zavadil trefil z přímého kopu tyč.

Zatímco po většinu zápasu se diváci spíše nudili, poslední dvacetiminutovka přinesla sérii zajímavých situací.

V 70. minutě udělal brněnský brankář Hladký chybu v rozehrávce a stoper Košťál faulem zabránil tomu, aby na gólmana šli dva protihráči. Sudí Královec mu za to ukázal červenou kartu a nařídil přímý kop. Domácí trenér Kalvoda poslal do hry Zebu, který se okamžitě ujal standardní situace a po pár vteřinách na hřišti trefil šibenici.

Byl to jeho první gól v české lize a první znojemský zásah po 268 minutách, což Zeba náležitě oslavil mimo jiné sundáním dresu, za což dostal žlutou kartu. O pět minut později dostal další za faul a po červené kartě musel zase ze hřiště. Mezitím mělo Znojmo tři dobré šance rozhodnout, ale Gál-Andrezly postrádal klid v koncovce.

Brno kritickou chvíli přežilo a následně využilo nabídnutou šanci. Při závěrečném tlaku fauloval unikajícího Markoviče Hnaníček a sudí Královec už potřetí vytáhl červenou kartu. První přímý kop Zavadila sice ještě Hrubý chytil, ale následoval další a Zavadilovu střelu na zadní tyč lehce tečoval jeho spoluhráč Markovič.

Zbrojovka mohla skóre dokonce otočit, ale Pernica napálil při závaru jen jednoho z obránců.

23. kolo první fotbalové ligy:
1. SC Znojmo - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 71. Zeba - 88. Markovič. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kříž - Houdek. ŽK: R. Buchta, Hnaníček, Zeba - Keresteš, Zavadil. ČK: 76. Zeba, 86. Hnaníček - 70. Košťál. Diváci: 2753.
Znojmo: Hrubý - Helísek, Hnaníček, Odehnal, Mudra - Gál-Andrezly, R. Buchta, Lacko, Crnkič (89. Jonov) - Diarrassouba (70. Zeba), Vašíček (58. Reljič). Trenér: Kalvoda.
Brno: Hladký - Pernica, Košťál, Schuster - P. Buchta (83. Lutonský), Šisler, Zavadil, Keresteš - Skalák (72. Janotka), Markovič, Hyčka. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: