Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 0:0Upachtěná remíza, Slavia se o jeden bodík posunula k záchraně

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce ani v pátém jarním soutěžním utkání na hřišti soupeře neskórovali a nevyhráli. Sestupem ohrožené Slavii to ovšem až tak nepomohlo. V dohrávce 23. kola Gambrinus ligy uhrála v Edenu jen remízu 0:0, čímž si před těžkými zápasy na Spartě a s Plzní moc nepolepšila. Slavia tak pod nizozemským koučem Pastoorem vyhrála jediné z pěti kol, třikrát prohrála.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie Praha během utkání 23. kola Gambrinus ligy s transparentem "Pelta ven".

Článek
Fotogalerie

Čtyři dny před derby na Spartě zahájila Slavia partii naděje o trochu klidu do ligového závěru. Se zaplněnou marodkou, rekonvalescentem Boudjemau jen na lavičce a třeba Vyhnalem v základní sestavě. Jenže právě mladý žolík se brzy zranil, hřiště opustil na nosítkách a Boudjemaa musel již ve 14. minutě na hřiště.

O první zajímavý moment se postaral jablonecký Kopic, jehož přízemní střelu Černý vyrazil jen před sebe a obránci pak odkopli míč do bezpečí. Odpověď připravil právě francouzský šikula - Boudjemaa našel v 27. minutě ve vápně Juhara, který trefil tyč. Odražený míč spadl před Zmrhal, který měl před sebou prázdnou branku - ale přestřelil ji...

Domácí diváci vytrvale nadávali předsedovi svazu a jabloneckému šéfovi Peltovi, a když zazněly i vulgarity, rozhodčí na minutu zápas přerušili. Všem pak zatrnulo, když slávistický stoper Neves ve výskoku po úderu od Rossiho padl k zemi a na chvíli ztratil vědomí. Jenže Kapverďan je tvrďák. A velký! Jakmile ho doktoři probrali k vědomí, naložili ho na nosítka a zamířili s ním přímo ke stanovišti sanitky. Jenže Neves z nosítek seskočil, vytrhl se klubovému doktorovi, včas překazil střídání náhradníka Čonky a hrál vesele dál...

Po přestávce zahrozil po standardce domácí stoper Škoda, zároveň se však Jablonec začal dostávat k nadějným brejkům. Šance Třešňáka či Rossiho gólem zaváněly, Kubistova hlavička po rohu ještě víc. Benešův centr pak dokonce lízl břevno černého branky.

Gól ovšem nevstřelil nikdo. Upachtěná remíza věrně odpovídá bídné úrovní zápasu.

Gambrinus liga, dohrávka 23. kola:
Slavia Praha - Jablonec 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Jiřík. ŽK: Škoda - Kopic. Diváci: 4038.
Slavia: Čontofalský - Dostál, Škoda, Neves, Nitrianský - Hrubý - - Juhar, Gecov, Zmrhal (76. Čonka), Vyhnal (14. Boudjemaa) - Necid (85. Sodoma). Trenér Pastoor.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Loučka, Kubista - Kopic, Rossi, Čížek (78. Fantiš) - Třešňák (72. Okleštěk). Trenér Skuhravý.

Reklama

Související témata: