Hlavní obsah

Mohuč se snaží udržet Pospěcha. Odchod si může rozmyslet, místo tu vždy bude mít, naléhá klub

Mohuč

Ačkoliv je mu 35 let a nijak se netají touhou vrátit se domů do Čech, v bundesligové Mohuči má stále pevné místo v sestavě a klubové vedení se snaží udělat cokoliv, aby zkušeného zadáka Zdeňka Pospěcha udrželo minimálně pro další sezónu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Pospěch na tréninku.

Článek

Když před třemi roky mířil Pospěch z dánského FC Kodaň do Mohuče, mluvil manažer klubu Christian Heidel o tom, že přichází „ vysoký kalibr". A po třech letech svá slova jen potvrzuje. „On byl pro nás jednoznačně šťastným tahem. Jak sportovně, tak lidsky," pochvaluje si služby českého veterána manažer na stránkách německého magazínu Kicker.

I Kicker ale připomíná, že opavský rodák se chce po sezóně vrátit z rodinných důvodů domů. Nijak ho nejspíš nezlomí ani fakt, že v této sezóně má Mohuč šanci zaútočit na příčky zajišťující účast v Lize mistrů.

Rozhodnutí respektují

„Jsem vnitřně rozhodnutý. Na klubu jsem sdělil, že bych chtěl jít v létě domů za rodinou. Vím, že se toho může ještě hodně stát. Definitivní verdikt přijde měsíc před koncem soutěže, ale teď jsem přesvědčený k návratu domů," sdělil zhruba před třemi týdny Pospěch pro Sport.cz s tím, že v případě návratu by rád posílil Opavu.

„Na Bruchwegstadionu přesvědčil především svojí dynamikou na kraji hřiště. Navíc téměř nebývá zraněný," chválí Kicker bývalého českého reprezentanta. Žádný div, že se jeho služeb nechtějí v Mohuči vzdát.

„Ale samozřejmě respektujeme a rozumíme jeho rozhodnutí vrátit se k rodině. Zdeněk si ale může tohle kdykoliv rozmyslet, protože pro něj bude u nás v týmu vždy místo," dodal Heidel.

Reklama

Související témata: