Hlavní obsah

Souboj v kabině Sparty. V duelu kanonýrů Hušbauer pronásledoval Lafatu i v derby

Praha

Góly nemusí být efektní, hlavně že platí. Tak se dá dojít nejen ke koruně pro krále střelců, ale třeba i k mistrovskému titulu. Co na tom, že David Lafata dal gól stehnem a Josefu Hušbauerovi zase pomohla teč soupeře. Fotbalisté Sparty porazili v derby Slavii 3:0, takže před nedělí zvýšili náskok na druhou Plzeň na jedenáct bodů. Tabulce střelců pak vévodí Lafata se třinácti zásahy o gól před Hušbauerem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Lukáš Vácha, Josef Hušbauer a Pavel Kadeřábek oslavují druhý gól během derby se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Pyrotechnika v hledišti během derby pražských "S".

Když on, tak já musím taky. Stejně jako v minulém domácím zápase proti Znojmu, také v derby skóroval nejdřív Lafata, jehož pak následoval Hušbauer. V tabulce střelců je tak dál dělí jen jeden gól.

„Pořád se chci Davida držet, ať nemusím moc dohánět," špičkuje parťáka Josef Hušbauer.

„Jedině dobře, že dal taky gól, jen aby nám to vydrželo. Ale v kabině to vůbec neřešíme, pro nás to není žádné téma. Fotbal je kolektivní sport. Máme jediný cíl a jde nám o to, abychom uspěli jako mužstvo," reaguje s klidem kapitána David Lafata.

Stehno i vlastenec, všechno se počítá

Je trojnásobným králem střelců, v derby se na třetí pokus trefil poprvé. „Jsem rád, že mi to tam padlo. Já už před derby říkal, že bilanci jsem neměl špatnou: dva zápasy, dvě vítězství. A nejdůležitější je, že jsme to teď prodloužili na tři vítězství."

Jeho první gól byl vítězný, ale ne moc stylový. „Láďa Krejčí mi dal dobrý centr do kapsy. Musím přiznat, že jsem měl i štěstí. Brankář Černý míč trošku tečoval, takže jsem gól nedal nohou, ale nejspíš stehnem. I tak platí," popsal Lafata.

A což teprve Hušbauer. Se Znojmem prošel míč z jeho kopačky brankáři směšně mezi nohama, teď ho musel do vlastní sítě tečovat Neves... „Však se mi kluci smějí, že mně vždycky stačí jen někoho trefit," culil se.

Sladké vítězství dalším krokem k cíli

Letenští si derby užili, rivala jasně přehráli. „Je to sladké vítězství, protože jsme vyhráli derby ve velké atmosféře. Na druhou stranu je nesmíme přeceňovat. Je to další krok k našemu cíli, ještě nám jich zbývá šest," poukázal Lafata.

Sparta ve středu rozehraje semifinále domácího poháru s Jabloncem a může si stále troufat na double.

„Nemusíme se šetřit, dobré výsledky na dvou frontách nás posilují. V lize nás čeká těžký zápas na Dukle, ale i do poháru půjdeme naplno, abychom postoupili," ujistil Hušbauer.

Udrží fotbalisté Sparty neporazitelnost v celém ročníku Gambrinus ligy 2013/2014?
Ano
61,2 %
Ne
38,8 %
Celkem hlasovalo 19182 čtenářů.

Reklama

Související témata: