Hlavní obsah

Trenér Komňacký v ostravském Baníku končí. Prohra se Slováckem mu zlomila vaz

Aktualizováno

Fotbalový trenér František Komňacký už v Baníku Ostrava působit nebude. Po domácí porážce 0:1 se Slováckem v klubu skončil. Poslední tým Gambrinus ligy bude mít ve zbývajících šesti kolech na starosti sportovní manažer Radek Slončík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Prohra 0:1 se Slováckem byla pro Františka Komňackého v ostravském týmu osudná.

Článek

Bývalý ostravský záložník Slončík se s triumvirátem Tomáš Bernady, Martin Svědík, Radomír Korytář pokusí odvrátit sestup, který klubu po 48 letech reálně hrozí.

„Jsem přesvědčen, že změny v realizačním týmu přinesou oživení i na hřišti a následně také body potřebné k záchraně. Všichni v kabině jsme se dnes shodli, že tento cíl je reálný a pro jeho splnění obětujeme maximum," řekl předseda představenstva Baníku Petr Šafarčík na klubovém webu.

Ostravský tým naposledy zvítězil loni v září. V devátém ligovém kole tehdy porazil Liberec 3:0. Vedení momentálně posledního týmu tabulky na konci roku angažovalo namísto Svědíka Komňackého, tedy trenéra, který před deseti lety vybojoval s Baníkem titul. Kouč ale nenaplnil představy vedení ostravského klubu. To s ním tak po prohře ve 24. kole se Slováckem rozvázalo smlouvu.

Baník patnáct utkání po sobě nevyhrál a na čtrnáctou Slavii ztrácí šest kol před koncem čtyři body.

Komňacký odvolán podruhé v sezóně

„Pan Komňacký udělal s týmem kus práce, zkvalitnil jeho hru a založil základy perspektivního týmu do budoucna, za což mu patří velký dík. Nicméně výsledky, které jsme v dosavadním průběhu jara očekávali, bohužel nepřišly," dodal Šafarčík o odchodu Komňackého

Komňacký se stal v ročníku už jedenáctým trenérem, který byl od klubu z nejvyšší české fotbalové soutěže odvolán. Bývalý trenér Baníku přitom podobnou situaci zažívá už podruhé. Loni na konci listopadu dostal padáka v tehdy poslední Jihlavě.

Reklama

Související témata: