Hlavní obsah

Plzeň - Jihlava 1:1Sparta je k titulu zase blíž. Jihlavský Mešanovič sebral Plzni vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Ďuriš 1 : 0
82. Mešanovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Potřetí během necelých tří týdnů se utkala Plzeň s Jihlavou. Pohárové bitvy skončily nakonec lépe pro fotbalisty Viktorie, kteří proklouzli do semifinále díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře. V neděli se hrálo ve Štruncových sadech tentokrát o ligové body a Západočeši toužili zmenšit bodový odstup vedoucí Sparty. Jenže se jim to nepodařilo. Domácí sice poslal ve 46. minutě do vedení Ďuriš, osm minut před koncem ale srovnal na konečných 1:1 střídající Mešanovič. Svěřenci trenéra Dušana Uhrina tak šest kol před koncem ztrácejí na vedoucí Spartu deset bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář a Jiří Krejčík z Jihlavy (vpravo) v utkání 24. kola Gambrinus ligy.

Článek
Fotogalerie

Domácí nastoupili se čtyřmi významnými změnami v sestavě. Na lavičce zůstali Tecl, Kolář a Petržela. Na marodce jsou Čišovský a Horváth. To hosté, nabití sebevědomím, že v týdnu porazili Viktorii v domácím poháru, vyběhli na trávník v momentálně nejsilnějším možném složení. Domácí fanoušci se opět bavili skandováním: „Pelta ven!" Ale „přikryli" to vtipným choreem. V desáté minutě zápasu s Jihlavou vytáhli v kotli finskou vlajku s nápisem "Vítáme finskou posilu". Vzápětí vyvěsili napodobeninu plzeňského dresu s číslem 18 a jmenovkou Peltaven.

První náznak šance měli domácí, ale Wágner nepropasíroval odražený míč mezi obránci. Další střelecký pokus vyslal Ďuriš, ale Hanuš neměl problémy ani tentokrát. Hosté se pokoušeli hledat vpředu Harbu a Kolouška, ale zejména druhý jmenovaný ostrostřelec byl pod přísným dohledem Hubníka a v případě nutnosti i Limberského. Když to zkusil ze třiceti metrů Kučera, míč prolétl kolem tyče.

Kovařík orazítkoval tyč

Další minuty byly plné nudy, až po necelé půlhodině našel Ďuriš Wágnera, ale Hanuš jeho hlavičku bravurně vyrazil. Po rohovém kopu a ve skrumáži ukrytou ránu Bakoše rovněž zlikvidoval. Jihlava se probrala a nabídla několik rychlých akcí, kterým však chybělo efektivní zakončení. Když už Koloušek vypálil na branku, Kozáčik byl připravený.

Závěr první půle patřil domácím. Kovařík si seběhl na pravou stranu a přizemní dělovkou rozezvučel levou tyč. Vzápětí po závaru vykopl Hanuš balón z brankové čáry.

Pět minut před koncem první půle začali domácí fanoušci skandovaně urážet předsedu asociace Peltu. Když nedbali výzev hlasatele, sudí Královec utkání na minutu přerušil. Hanlivé skandování však pokračovalo i poté. Jeden fanoušek pak byl z kotle vyveden.

Úder hned po přestávce

Domácí se radovali z gólu až po změně stran a stačilo jim k němu jen pár vteřin. Obrana Jihlavy sice stihla pokrýt Hořavu a Wágnera, kteří se nedostali v šestnáctce ke střele, ale míč se dostal k volnému Ďurišovi, který bez problémů z hranice malého vápna překonal Hanuše. A s Vysočinou mohlo být hůř, když se do Kovaříkova centru opřel Bakoš. Hanuš však střelu vyrazil a Ďurišovu dorážku hlavou bezpečně ukryl v rukavicích.

Jihlava byla záhy blízko vyrovnání. Na centr od rohového praporku si vyskočil Šourek, ale Kozáčik jeho hlavičku vyrazil a poradil si i s následnou dorážkou. Dvě slibně vyhlížející akce hostí utnuli sudí pro ofsajd. Domácí si udržovali převahu, ale bez zakončení. Když už se Ďuriš dostal ke střele, trefil Kovaříka. V 65. minutě se Štípek dožadoval penalty, když do něho tělem vrazil Kučera, ale Královcova píšťalka mlčela.

Mešanovič srovnal

Ke slovu se tak dostali hosté a Kozáčik měl štěstí, když Jánošovu dělovku srazil Hejda na roh. Vedení domácích mohl na druhé straně pojistit Wágner, ale Hanuš byl o krok rychlejší. Když k jeho bráně vyrazil později Kovařík, jen sledoval, jak míč málem protrhl síť, ale zvenku ze strany.

A přišel trest. V 82. minutě podnikli hosté rychlý brejk a Mešanovič hlavou rozvlnil síť. Viktoria se v závěru snažila o druhý gól, ten ale nepřišel.

24. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
Viktoria Plzeň - Vysočina Jihlava 1:1 (0:0)
Branky: 46. Ďuriš - 82. Mešanovič. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Jiřík. ŽK: Limberský, Hejda - Vepřek, Krejčí, Kučera. Diváci: 10.846.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Ďuriš (72. Kolář), Bakoš (62. Štípek), Kovařík - Wágner (83. Tecl). Trenér: Uhrin ml.
Jihlava: Hanuš - Mikula (56. Mešanovič), Krejčí, Šourek, Vepřek - Kukol (88. Karlík), Koloušek, Jánoš, Kučera, Vaculík (49. Kosak) - Harba. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: