Hlavní obsah

Do Jablonce mířící trenér Šilhavý skončil v Liberci okamžitě, nahradil ho Vavruška

Aktualizováno

Turbulentní období Slovanu Liberec zdaleka nekončí. Naopak, jeho fotbaloví příznivci se s obavami ptají, kdy a jak skončí... Po vzájemné dohodě s vedením klubu dnes ve Slovanu skončili trenér Jaroslav Šilhavý, asistent trenéra Jiří Chytrý a trenér brankářů Milan Veselý. Liberec všem třem poděkoval za odvedenou práci. Celý trojlístek míří do konkurenčního Jablonce. Původně se tak mělo stát až po sezóně, ale také okamžitý rozchod byl ve hře. Na Šilhavého místo se posunul kouč juniorky David Vavruška.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý (druhý zprava) se raduje z mistrovského titulu.

Článek
Fotogalerie

Vedení libereckého klubu se dnes dohodlo s trenérským týmem na ukončení smlouvy. "Trenér Jaroslav Šilhavý, jeho asistent Jiří Chytrý i trenér brankářů Milan Veselý odvedli ve Slovanu velmi dobrou práci. Jsem rád, že pro Slovan pracovali. Jejich období bude hodnoceno jako velmi úspěšné," řekl sportovní ředitel klubu Jan Nezmar pro klubové stránky. "Naše cesty se ale nyní rozcházejí. Proto jsme se vzájemně dohodli na ukončení spolupráce k dnešnímu dni. Rozcházíme se jako přátelé," dodal Nezmar.

"Slovan vždy zůstane klubem, který mi dal šanci trénovat tým s nejvyššími ambicemi. Získali jsme zde titul, probojovali se do Evropské ligy, a navíc v ní dokázali přezimovat. To jsou zážitky, na které budu navždy vzpomínat. Nyní je ale čas jít dál. Chci poděkovat lidem z klubu i fanouškům Slovanu za úžasné roky," řekl končící trenér Jaroslav Šilhavý.

Žezlo přebírá Vavruška

Slovan v sobotu proti Slovácku povede jako nový kouč David Vavruška. Expert na mládežnický fotbal trénoval v Gambrinus lize Příbram, pak se přesunul do Opavy a momentálně vedl juniorku Slovanu.

Nový trenér neupřesnil, zda je jeho působení u áčka časově ohraničené třeba jen do konce sezóny.

"Tak na to vám odpovím za pár měsíců. V tuto chvíli přicházím k týmu, který není v dobrém rozpoložení. A to ať vinou zranění nebo herní a výsledkové pohody. Prostě je před námi úkol, který musíme zvládnout. A když říkám my, tak myslím nás trenéry, hráče, celý realizační tým a vlastně i celý klub," odpověděl Vavruška neurčitě.

Pelta zalovil u rivala

Liberec již v zimě přišel o několik opor týmu, který se báječně činil v Evropské lize. Kapitán Radoslav Kováč se rozhodl, že v létě odejde do Sparty. A jednání s novým strategickým partnerem jsou stále obestřena mlčením. Trochu moc morových zpráv pro klub, jehož majitel Ludvík Karl evidentně hodlá utáhnout kohoutky...

A teď ke všemu Slovan přichází o trenéra, jemuž už nehodlal nabídnout prodloužení smlouvy.

Pro Šilhavého je angažmá v Liberci nejúspěšnější etapou jeho kariéry prvního trenéra. A tak není divu, že šikovný jablonecký šéf Miroslav Pelta po něm okamžitě skočil. Na Střelnici by měl Šilhavý nejspíš odejít i s oběma svými asistenty, Chytrým a Veselým.

Kdo povede Liberec v létě?

Pokud by byl Vavruška jen přechodným řešením, má Slovan čas, aby do léta našel nového trenéra. Již včera jsme uvedli, že v souvislosti s Libercem se mluvilo o Zdenko Frťalovi z druholigového Varnsdorfu, kam by se v rámci akce Kulový blesk mohl pro změnu přesunout Roman Skuhravý z Jablonce... Ve hře měl být i Samuel Slovák, bývalý hráč Slovanu, který loni získal se Slovanem Bratislava double, ale pár dnů po vyřazení v 2. předkole Ligy mistrů s Razgradem byl odvolán.

Pokud jde o slovenskou stopu, v hledáčku Liberce se objevil také 38letý Adrián Guĺa. Hrával za Opavu, Jablonec či Viktorii Žižkov, nyní trénuje Žilinu a na Slovensku ho někdy nazývají fotbalovým revolucionářem...

Reklama

Související témata: