Hlavní obsah

Respekt, Dani! Lewandowski, Balotelli, Suaréz a spol. podpořili beka, který vytřel zrak rasistům

Villarreal/Barcelona

Máš naše uznání. Takový vzkaz alespoň na dálku vyslali prostřednictvím sociálních sítí stovky fotbalových osobností brazilskému obránci Danimu Alvesovi z Barcelony. Ten se o víkendu stal ve Villarrealu obětí rasistického útoku - neznámý fanoušek po něm hodil těsně před exekucí rohového kopu banán, ale Alves ho sebral z trávníku a snědl. Právě toto svérázné gesto zaujalo mimo jiné hvězdy Borussie Dortmund, AC Milán nebo Liverpoolu a bez odezvy nezůstalo ani u Alvesových krajanů.

Dani Alves si vtipně poradil s rasistickými fanoušky.

 
Článek
Fotogalerie

Italský premiér a trenér národního týmu snědli banán na podporu Alvese

Třicetiletý obránce Barcelony vtipně obrátil incident ve svůj prospěch a hráči BVB okamžitě zareagovali společnou fotografií, na které jedí banán. Polský reprezentant Robert Lewandowski i Pierre Aubameyang, který pochází z Gabonu, přidali dodatek. „Všichni jsme opice. Respekt, Dani!"

Záhy se přidaly i další známé fotbalové osobnosti. Banán snědli například útočník AC Milán Mario Balotelli, trenér italského národního týmu Cesare Prandelli i premiér země Matteo Renzi.

Pocity souznění dále vyjádřily i opory Liverpoolu Coutinho a Luis Suárez, kabina fotbalistů Celty Vigo, Brazilci Lucas Moura z PSG, Neymar z Barcelony, Hulk z Petrohradu nebo Argentinec Sergio Agüero z Manchesteru City.

Policie už má podezřelého

Populární španělský list Marca zase složil druhé písmeno svého názvu na titulní stránce z banánů. Alvesův nápaditý způsob, jak se vysmát rasistickému útoku, tak slaví dokonalý úspěch.

Španělská policie navíc už zadržela příznivce Villarrealu, kterého z vhození banánu na trávník podezřívá. Podle agentury AFP je muž ve vazbě, a pokud by byl usvědčen z provokace s rasistickým podtextem, mohl by dostat až tříletý trest vězení.

Šestadvacetiletého pachatele už v pondělí i za pomoci sociálních sítí identifikoval Villarreal. Ukázalo se, že to je dokonce zaměstnanec klubu, šéf jednoho z mládežnických týmů. Klub mu okamžitě odebral členskou legitimaci a udělil mu zákaz vstupu na stadión.

Reklama

Související témata: