Hlavní obsah

Jihlava - Brno 2:1Jihlava doma porazila Brno, Rada slaví sté ligové vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Harba 1 : 0
27. Fischer 1 : 1
53. Schuster (vlastní) 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jihlavy ve 27. kole první ligy doma porazili Brno 2:1 a definitivně si tak zajistili záchranu v nejvyšší soutěži. Vysočina vedla po gólu Harby, Brno v touze protáhnout sérii pěti zápasů v řadě bez porážky srovnalo brankou Fischera, ale po změně stran rozhodl vlastním gólem Schuster. Trenér Jihlavy Petr Rada se tak dočkal jubilejního stého ligového vítězství.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

(Zleva) Marek Jungr, Haris Harba a Lukáš Masopust (zády) z Jihlavy se radují z gólu proti Brnu.

Článek

Domácí tým, který už tři zápasy nepoznal radost z vítězství, začal na výbornou. Už v osmé minutě totiž posadil centrem ze strany Masopust míč na hlavu Harby, který poslal Jihlavu do vedení. Aktuálně nejlepší střelec klubu zaznamenal už svou 12 branku v sezoně.

Jenže z hubeného náskoku se domácí tým neradoval dlouho. Zbrojovka, která v předchozích dvou duelech v krajské metropoli Vysočiny vyšla vždy gólově naprázdno, prolomila střeleckou nemohoucnost v 27. minutě utkání, kdy se zpoza vápna nádhernou střelou prosadil Fischer.

Schuster rozhodl vlastním gólem

Vysočina mohla strhnout podruhé v zápase vedení na svou stranu těsně před přestávkou po rohovém kopu Vaculíka. Kučerovu střelu gólman Brna vyrazil k jednomu z domácích hráčů, ale jeho dorážku na brankové čáře likvidoval jeden z hostujících obránců.

Po přestávce už se ale Jihlava vedení přece jen ujala. Kučera dostal na levé straně prostor ke střílenému centru, který si v 53. minutě srazil do vlastní branky hlavičkující Schuster. Nešťastník Brna mohl svou chybu napravit po hodině hry po Hanušově zaváhání, ale jihlavský gólman si s jeho dorážkou po slabě vyboxovaném centrovaném balónu poradil.

V 68. minutě chyboval stoper Šourek, na branku Jihlavy postupoval sám Skalák, který zkoušel Hanuše přelobovat, ale míč skončil v rukavicích brankáře. Definitivní pojistku výhře Jihlavy mohl dát kapitán Vaculík šest minut před koncem ale z hranice vápna trefil pouze levou tyč hostující branky. Jihlava se však už ubránila.

27. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)
Branky: 8. Harba, 53. vlastní Schuster - 27. Fischer. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Mokrusch. ŽK: Kučera - Skalák, Buchta. Diváci: 3249.
Jihlava: Hanuš - T. Marek, Šourek, Krejčí, Vepřek - Masopust (77. Kukoľ), Jánoš (82. Karlík), Kučera, Jungr (89. Přeučil), Vaculík - Harba. Trenér: Rada.
Brno: Doležal - Buchta, Pernica, Schuster, Keresteš - Janotka, Šisler, Zavadil, Fischer (81. Košťál), Skalák (75. Kunc) - Pašek (75. Kroupa). Trenér: Kotal

Reklama

Související témata: