Hlavní obsah

Na Itálii se změnami v útoku. K Jágrovi s Hertlem míří do první řady Sobotka

Minsk

Zhruba pětačtyřicetiminutový trénink v úterý krátce po poledni absolvovala v tréninkové hale arény Čižovka česká hokejová reprezentace. Po pondělní večerní porážce 3:4 od Kanady se na ledě proháněl takřka kompletní tým, trénink vynechali jen obránci Martin Ševc s Ondřejem Němcem a útočníci Jaromír Jágr, Vladimír Sobotka a Jiří Novotný. K mužstvu už se připojil i dodatečně povolaný zadák Vítkovic Lukáš Kovář.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hokejoví útočníci Jaromír Jágr a Vladimír Sobotka (vpravo) na tréninku českého národního týmu v Minsku.

Článek

Dvoumetrového beka se ale trenéři prozatím rozhodli na soupisku, na které jsou poslední dvě volná místa, ještě nezapisovat. „Ještě chvíli počkáme a uvidíme podle momentální situace. Může se nám třeba někdo zranit, tak bychom na to museli zareagovat. Počkáme do čtvrtka, pak dva hráče dopíšeme," řekl trenér Vladimír Růžička.

Ten původně plánoval dopsat jednoho obránce a útočníka, nyní ale nevyloučil, že se nakonec dostanou na soupisku dva forvardi. Stále na dálku sleduje sérii play off NHL mezi Montrealem a Bostonem, která je po dnešku srovnaná 3:3 a až v noci na čtvrtek bude jasné, jestli by tým mohl posílit Tomáš Plekanec, nebo David Krejčí. Na svou šanci navíc přímo v Minsku čekají ještě Martin Růžička, Michal Vondrka, Lukáš Kašpar a Milan Gulaš, kteří s mužstvem jen trénují.

Ševcovi nebylo dobře, zůstal na hotelu

Do zítřejšího souboje s Itálií plánuje Růžička oproti duelu s Kanadou změny v útoku. Do centra prvního útoku se k Jágrovi s Hertlem posune Sobotka. V takovémto složení už nároďák dohrával pondělní souboj s mužstvem Javorového listu. Ve druhé formaci vedle sebe nastoupí Klepiš, Červenka, Hudler. Drobných úprav dozná i třetí a čtvrtá lajna.

Do branky se vrátí Alexander Salák, otazník visí nad startem obránce Martina Ševce, který dnešní trénink vynechal. „Už před zápasem s Kanadou mu nebylo dobře, ale nějak to odehrál. Ani dneska se moc dobře necítil, tak jsme ho nechali ležet na hotelu," vysvětloval Růžička.

Ve čtvrtfinále se chce Růžička vyhnout Rusům

Po náročných zápasech se Slovenskem, Švédskem a Kanadou, ze kterých vytěžila tři body, teď reprezentaci čekají poslední čtyři duely základní skupiny proti papírově slabším soupeřům. „Já bych je nenazýval slabšími, ale papírově přijatelnějšími. V obou skupinách je situace zamotaná. Francie třeba porazí Slováky a Kanadu, ale prohraje s Itálií...," vypočítává hlavní kouč.

„Ale my ty zápasy prostě musíme uhrát. Když všechny čtyři zvládneme, mohli bychom jít do čtvrtfinále ze třetího místa. Nechceme ze čtvrtého, protože víme, že druhou skupinu vyhrají Rusové," chtěl by se Růžička našlapané sborné ve čtvrtfinále vyhnout.

Teď ale přemýšlí hlavně o zápase s Itálií. A stejně jako po utkání s Kanadou zopakoval, že mužstvo musí hlavně omezit zbytečné fauly a zapracovat na hře v oslabení. „Vyloučení se musíme vyvarovat. Chápu, že hráči jsou zatažení do hry, ale musejí si na fauly dávat pozor. Můžeme si dovolit třeba dvě tři vyloučení, ale rozhodně ne osm. Přesilovky totiž umějí hrát všechny týmy."

Jak by měla vypadat sestava ČR proti Itálii
Salák - Němec, Kindl, Vitásek, Ševc, Zámorský, Kolář II, Jordán - Jágr, Sobotka, Hertl - Klepiš, Červenka, Hudler - Zaťovič, Novotný, Sekáč - Petružálek, Jan Kovář, Rolinek

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články