Hlavní obsah

Na Albatross je přihlášený i italský golfista Molinari

Praha

Italský golfista Francesco Molinari, šestý hráč víkendového turnaje Players Championship, je mezi přihlášenými na český turnaj elitní European Tour. Stanislav Matuš dostal jako pátý český hráč kartu pořadatele a bude mít v rámci D+D REAL Czech Masters 2014 příležitost se od 21. do 24. srpna na hřišti Albatross u Prahy poměřit s evropskou špičkou.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Italský golfista Francesco Molinari

Článek

Spolu s Molinarim je na seznamu přihlášených i dalších deset letošních vítězů turnajů European Tour. Mezi nimi například Španěl Alejandro Caňizares, Francouz Alexander Levy Fisher nebo Chilan Felipe Aguilar. Už dříve organizátoři oznámili účast Skota Stephena Gallachera a stále jednají s Američanem Johnem Dalym.

"Hodně věřím v to, že se na posledních chvíli ještě přihlásí několik hvězdných jmen, protože hráči budou bojovat o body do Ryder Cupu. V tom je výhoda našeho termínu, Třeba zavolá Luke Donald, že přijede na Albatross," řekl Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost, na dnešní tiskové konferenci.

Z českých hráčů má již pětice jistotu startu. Promotér nově jmenoval Matuše, který tak doplnil Marka Nového, Dana Suchana, Petra Gála a Adama Rajmonta. Šanci dostanou ještě další dva profesionálové a jeden amatér, kterého jmenuje Česká golfová federace. "Nominaci ještě neprozradíme, hráče potrápíme možností, aby si o kartu zahráli mezi sebou," řekl šéf golfové federace Zdeněk Kodejš.

Na Albatrosu už se pomalu začíná připravovat hřiště. Greeny na turnaje European Tour budou mít rychlost 12 stop (normálně mívají 9), budou sekané 4x denně na výšku 2,5 mm (normálně jsou 3,5) a dvakrát za den válcované. Televizní přenos z turnaje by měl jít do celého světa a zajišťovat ho bude šedesát kamer.

Organizátoři představili trofej pro vítěze, která váží 24 kilogramů a je vysoká 64 cm. Tavenou skleněnou plastiku vytvořili Miroslav Drobník a Ivan Novotný.

Reklama