Hlavní obsah

Jágr končí, ale nepanikařte! Za Devils bude dál hrát, uklidňují fanoušky v USA

New Jersey/Minsk

Zpráva o konci reprezentační kariéry Jaromíra Jágra rychle obletěla celý hokejový svět, a to včetně zámoří, kde však bude nejproduktivnější Evropan v NHL všech dob i nadále pokračovat. V New Jersey dokonce tamní media uklidňovala fanoušky Devils, že hvězdný veterán opravdu končí jen na mezinárodní scéně, nikoli na klubové.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr pózuje v národním dresu, který už možná nikdy neobleče.

Článek

„Jaromír Jágr končí. Ale fanoušci Devils, nepanikařte. Není to druhá kauza Ilja Kovalčuk," napsal zámořský server nj.com s tím, že fanoušci Ďáblů budou moct i v následující sezóně obdivovat umění nejproduktivnějšího hokejisty New Jersey této sezóny.

Zároveň doplnil, že se neopakuje šok z loňského roku, kdy Ilja Kovalčuk navzdory luxusnímu dlouholetému kontraktu zničehonic opustil Devils a nadobro i celou NHL. Jágr se ještě před mistrovstvím dohodl s klubem na roční smlouvě, která by mu mohla vynést příjem až šest miliónů dolarů.

Na šestou olympiádu už nepojede

„Ale naopak to znamená, přestože Jágr o tom celou sezónu vtipkoval, že už se nezúčastní šesté olympiády v kariéře," připomněl server, který si zároveň všiml, že „68" byl nejproduktivnějším hráčem českého týmu na šampionátu s osmi body (4+4) v deseti zápasech.

„Nejtěžší věcí v mojí hokejové kariéře je vracet se po dlouhé letní přestávce zpátky do formy. Takže jsem hodně rád, že jsem na mistrovství byl. Odehrál jsem tu deset těžkých utkání a ještě tři přípravná předtím. Celkově to znamená měsíc tréninku navíc, takže jsem za to rád. Když si vezmu poslední dva roky, odehrál jsem v nich možná nejvíc zápasů ze všech hráčů na světě," cituje českého útočníka nj.com.

Jágr loni bojoval s Bostonem ve finále Stanley Cupu, letos kromě základní části NHL stihl ještě světový šampionát a olympiádu. Na své poslední reprezentační akci toužil po medaili, jenže stejně jako na olympiádě v Soči se jí ani v Minsku nedočkal.

„Měli jsme tu mladý tým, hlavně v obraně. Nemůžu jim ale nic vyčítat, odvedli maximum. Hráli líp, než jsme možná čekali. Na druhou stranu, když přijdou klíčové zápasy turnaje proti týmům jako je Finsko nebo Švédsko, které mají svou hru založenou na obraně, potřebuješ, aby naši obránci podpořili útok. To si nebudeme nic namlouvat, protože nemůžeš jet ve dvou na pět soupeřů," hodnotil kladenský odchovanec výsledky a výkony české reprezentace na MS.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články