Hlavní obsah

Jágr reaguje na Haškovu kritiku: Dominik a spousta dalších nepochopili, co jsem měl na mysli

Praha

Jeho konec v reprezentaci a způsob, jakým jej bezprostředně po zápase o bronz na mistrovství světa v Minsku ohlásil, nepřestává hýbat českými hokejovými vodami. Legendární útočník Jaromír Jágr se rozhodl reagovat nejen na kritiku Dominika Haška, kterou bývalý brankář pronesl v rozhovoru pro deník Sport, zároveň i na svém facebookovém profilu vysvětluje, co přesně svými ostrými slovy měl na mysli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr.

Článek

„Nerad to dělám, ale chci zareagovat na článek od Dominika Haška, že Jágr neunesl kritiku. Ne z toho důvodu, že bych byl na Dominika naštvaný, ale z toho důvodu, že Dominik a spousta dalších možná nepochopilo nebo z mojí strany nebylo přesně vysvětleno, co jsem tím vším myslel," uvedl na úvod Jágr.

„Nemám zapotřebí, aby si mé jméno bral někdo do huby, když ví úplný hovno, jaká je situace," říkal dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz ještě v dějišti šampionátu. „Pokud jsem mluvil o expertech, odbornících a nejrůznějších analyticích, tímto názvem jsem nemyslel komentátory nebo spolukomentátory v televizi, protože jsem na ni vůbec nekoukal a neslyšel, co v ní říkali. Takže už bylo mylné to, když se někde napsalo, že jsem myslel třeba Marka Sýkoru (spolukomentátora ČT). Myslel jsem tím všechny lidi, kteří jen tak kritizují na sociálních sítích, některé články k mistrovství světa a některé rozhovory," snažil se upřesnit své vyjádření.

A připojil čtyři věci, které mu v průběhu mistrovství světa vadily nejvíc. Jako první poukázal na známkování hráčů v podání novinářů, jehož není zastáncem. „Mohlo by mi to být jedno, protože z hodnocení jsem vyšel docela dobře. Ale jedno mi to není. Nemyslím si, že ke kolektivnímu sportu patří individuální hodnocení. Nevadí mi, když se bude hodnotit výkon mužstva celkově, ale individuálně? Vždyť novináři ani fanoušci nevědí, jaký konkrétní úkol dal trenér danému hráči pro daný zápas. Možná ten hráč nebyl vytížený tak, aby svůj výkon mohl podat. Prostě je spousta faktorů, které mohou ovlivnit výkon hráče, aniž by o tom veřejnost nebo novináři věděli."

Jágrovi vadí kritika Jana Kováře i Hudlera

Nespokojenost vyjádřil i s kritikou Jana Kováře, která se na útočníka Magnitogorsku snesla po zápase s Kanadou. V jeho druhé třetině Kovář fauloval Kevina Bieksu, za což od rozhodčích dostal trest na pět minut a do konce utkání. Výběr Javorového listu dlouhou přesilovku dvakrát využil, odskočil na 4:1 a nakonec i kvůli tomu zvítězil 4:3.

„Tento mladý talentovaný útočník dělal v zápase maximum, ale k jeho smůle, když chtěl nadzvednout hokejku, nešťastně soupeře zasáhnul do obličeje a rozhodčí udělal ohromnou chybu, když ho vyloučil do konce zápasu. Proto mě mrzelo, když někteří "znalci" na něj hodili prohru s Kanadou. Přál bych vám vidět, jak ho to mrzelo. A možná i tato maličkost mohla ovlivnit jeho sebevědomí a celkovou pohodu na zbytku turnaje," myslí si Jágr, který se zastával i Jiřího Hudlera.

„Podle mého Jirka nedostal takový prostor na ledě, na jaký je zvyklý. Proto si myslím, že je hloupost očekávat od něj takovou produktivitu, jakou měl v týmu Calgary. Na jeho obranu musím říct, že si nikdy nestěžoval, respektoval rozhodnutí trenéra, pro vítězství se snažil udělat maximum," hájí forvarda, který na turnaji vstřelil v deseti zápasech jeden gól.

Jágr: Nemyslím to zle

Právě role každého hráče v mužstvu byla Jágrovou čtvrtou připomínkou. „O té roli vědí zase jenom trenéři a hráči v mužstvu. Proto bychom neměli kritizovat hráče za to, že možná nedělají věci, které od nich ani nikdo nechce a není to jejich práce. Někdo je prostě lepší v tom a někdo jiný zase v něčem jiném, proto se to nazývá tým. To bychom potom mohli jít až do extrémů a kritizovat Sašu Saláka, že nedal na turnaji ani gól!" napsala legendární 68.

A znovu zopakovala, že s kritikou na svou osobu nemá žádný problém. „Moje práce v týmu je dávat góly a rozhodovat zápasy. To si myslím, že byl hlavní důvod, proč mě Vláďa Růžička vzal na mistrovství světa. Sám si přiznám, že jsem jako ofenzivní útočník nedal góly nebo jsem nerozhodl více zápasů. Sám jsem to uvedl jako jeden z největších důvodů, proč končím v národním týmu. Už nejsem schopný rozhodovat zápasy," připouští Jágr.

„Nemyslím to zle. Jen jsem měl pocit, že by bylo lepší některé věci znovu vysvětlit, aby nedošlo k dalším nedorozuměním. Znovu podotýkám, je to jen a jen můj názor. Možná si v budoucnu řeknu, že to, co jsem psal, není správné, ale momentálně to vidím takhle," zakončil Jágr svůj monolog.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články