Hlavní obsah

Quintana změnil plán. Po Giru chce letos vyhrát Vueltu, Tour de France nechává na příští rok

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana po triumfu na Giru d'Italia nepojede v červenci Tour de France, kde loni obsadil druhé místo. Místo toho se bude soustředit koncem léta na španělskou Vueltu a Starou dámu se pokusí vyhrát příští rok.

Foto: Gian Mattia D'Alberto, ČTK/AP

Nairo Quintana na Giro d'Italia.

Článek

Quintana po loňském druhém místě na Tour okamžitě vyhlásil na další rok útok na žlutý trikot, náročný program si ale vyžádal svou daň. "Tento rok to nebude. Od ledna jsem toho absolvoval hodně, takže nyní potřebuju odpočívat," řekl čtyřiadvacetiletý vrchař serveru Biciciclismo dva dny po triumfu na Giru.

Dalším letošním cílem 167 cm vysokého Quintany bude na přelomu srpna a září španělská Vuelta, na níž by měl vytvořit údernou dvojici se svým kolegou z týmu Movistar Alejandrem Valverdem.

A v následujícím roce chce Quintana zaútočit na triumf na Tour, kde loni při debutu nestačil jen na Brita Chrise Froomea. "Vyhrát Tour je můj sen. Máme silný tým a doufám, že budeme pokračovat jako dosud, budeme lepší a silnější a budeme schopni příští rok bojovat o Tour," uvedl.

Reklama

Související témata: