Hlavní obsah

Hrajte ofenzivně, i kdybyste měli prohrávat, vzkázali fanoušci Vrbovi

Praha

Jednoznačný vzkaz poslali čtenáři Sport.cz trenérovi národního fotbalového týmu Pavlu Vrbovi. Ten se totiž po prohraném přípravném utkání s Rakouskem obával, že si díky porážce 1:2 proti sobě poštve část příznivců. Fanoušci v anketě uveřejněné na Sport.cz mu ale vyslali jednoznačný vzkaz - plných 96 procent z nich se budou raději dívat na ofenzivní fotbal, přestože se nedostaví výsledky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Vrba byl spokojen s výkonem, výsledek českého týmu ale nenadchl.

Článek

Vrba, který k reprezentaci přišel před jarní sezónou, má za sebou tři zápasy na lavičce národního týmu. Po březnové remíze 2:2 s Norskem se tentýž výsledek opakoval před dvěma týdny v Helsinkách proti domácímu Finsku. I v úterý s Rakouskem inkasoval český brankář dvakrát, na nerozhodný výsledek však Vrbovi svěřenci tentokrát nedosáhli a na stadiónu v Olomouci prohráli 1:2.

Vrba do zápasu vyjma legionářů Vydry a brankáře Štěcha, který ale přestupuje do Sparty, nominoval pouze hráče z domácí nejvyšší soutěže. A i ti se proti výběru složenému z hráčů z prestižnějších evropských soutěží nerozpakovali předvádět útočnou hru. Stejnou, jakou Vrba praktikoval s Viktorií Plzeň, s níž slavil úspěchy na domácí i evropské klubové scéně.

„Jako že bychom zalezli před vlastní šestnáctku a bránili bezgólový stav? Že bychom přitom čekali na případnou chybu soupeře? Že bychom takovýmto fotbalem dosahovali výsledků, které by možná část fanoušků uspokojovaly? Ne, mně se podobné pojetí nelíbí a akceptovat ho nemíním. Nedělal jsem to v Plzni, neudělám to ani u reprezentace," řekl Vrba rezolutně po zápase s Rakouskem.

A fanoušci jeho rozhodnutí kvitují s nadšením. Plných 96 procent na otázku „Jakým stylem byste chtěli, aby hrála fotbalová reprezentace?" zvolilo odpověď „Ofenzivně s hodně góly, i kdyby neměla mít výsledky". Zbylá čtyři procenta by před atraktivitou preferovala výsledky v odpovědi „Ze zabezpečené obrany, hlavně ať jsou výsledky".

Hlasování v anketě pokračuje, sami tak můžete vyjádřit svůj názor...

Jakým stylem byste chtěli, aby hrála fotbalová reprezentace?
Ofenzivně s hodně góly, i kdyby neměla mít výsledky
96,5 %
Ze zabezpečené obrany, hlavně ať jsou výsledky
3,5 %
Celkem hlasovalo 22103 čtenářů.

Reklama