Hlavní obsah

Útočník Hlinka bude další dva roky hrát za Spartu, které dal přednost před cizinou

Hokejový útočník Jaroslav Hlinka bude i nadále oblékat dres extraligové Sparty. Sedmatřicetiletý centr v pátek podepsal s vedením Pražanů novou dvouletou smlouvu. Hlinka spojil svou nejbližší budoucnost se slavným klubem poté, co obě strany doladily detaily návrhu kontraktu, který hráč obdržel již v polovině května. V metropoli se rozhodl zůstat i přesto, že měl několik nabídek ze zahraničí.

Foto: hcsparta.cz

Jaroslav Hlinka v dresu Sparty

Článek

"Jsem rád, že vše nakonec dopadlo takhle. Sparta je klub mého srdce a těším se na další zápasy v jejím dresu," uvedl pro klubový web odchovanec Sparty Hlinka.

Se Spartou dobyl pražský rodák v minulosti již čtyři extraligové tituly a patřil k nejvýraznějším tahounům ofenzivy třetího týmu uplynulé sezony v posledních dvou sezonách po návratu ze Švédska. Za 121 odehraných zápasů včetně play off si připsal celkem 126 kanadských bodů díky 36 brankám a 90 finálním přihrávkám.

"Chci pro Spartu odvádět zase ty nejlepší služby," ujistil Hlinka, jenž by rád dosáhl s týmem na další titul. "Mužstvo se trochu obměnilo, ale kostra víceméně zůstává. Máme za sebou vynikající ročník, na který musíme navázat a udělat zase o krok víc. Opět půjdeme do sezóny s vysokými ambicemi, ve Spartě to ani jinak být nemůže," uvedl Hlinka.

Sparta o mistra světa z roku 2001, v jehož sbírce je i stříbro z MS 2006, hodně stála. Na rozdíl od kanonýra Petra Tona, nejlepšího hráče extraligy minulého ročníku, s nímž hrál Hlinka v jedné formaci. Jeho služeb se vedení klubu zřeklo, kromě jiného s odkazem na finanční úspory.

O Hlinkovu přízeň však musela Sparta soupeřit se zahraničními konkurenty. Ve hře byla především švédská Lulea a také mužstva z KHL.

"Nebylo to jednoduché, protože Jarda měl velmi lukrativní nabídky ze zahraničí, jimž jsme museli konkurovat. My jsme ale opravdu hodně stáli o jeho setrvání a trpělivě se snažili, aby zůstal ve Spartě," potvrdil sportovní manažer Patrik Martinec.

Podpis historicky nejlepšího nahrávače Sparty nakonec Pražané získali. "Je to typ přirozeného lídra, který i při své kvalitě na rozdíl od jiných hráčů, kteří působili ve Spartě a tuto roli měli mužstvu poskytnout, vždy upřednostňuje týmový úspěch před osobními statistikami, odehraným časem na ledě a svojí slávou," popsal Martinec.

Dodal, že Hlinkův přístup na ledě i v kabině je příkladný. "Chce na sebe vždy brát odpovědnost. Vedle Tomáše Rolinka je to další důležitý týmový hráč, jakého Sparta potřebuje mít ve svém středu," doplnil Martinec.

Reklama

Související témata: