Hlavní obsah

Češi získali na závěr MS ve sjezdu tři medaile, Rolenc má zlato

Valtellina

Čeští reprezentanti získali v závěrečný den mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě tři medaile. Světovým šampiónem ve sprintu se v italské Valtellině stal kanoista Ondřej Rolenc, jehož doplnil bronzový Antonín Haleš. Třetí místo obsadila také deblkanoe Marek Rygel, Petr Veselý.

Foto: Jan Homolka/ČSK

Kajakářka Michala Mrůzková na mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě v italské Valtellině stříbrnou medaili.

Článek

Rolenc už měl na kontě třináct medailí ze světových šampionátů, ale až dnes získal zlato z individuálního závodu. V kategorii C1 vyhrál jako první Čech od Petra Sodomky v roce 1971. Ve Valtellině vybojoval Rolenc třetí medaili po stříbru z dlouhého sjezdu a závodu týmů.

Nečekaně nejtěsnější finálové časy byly v kategorii deblkanoistů. Pět posádek dojelo v půl sekundě, přičemž nejlépe z nich dopadli Rygel s Veselým, kteří si odvezli bronz. Druhá česká finálová loď Michal Šrámek, Lukáš Tomek dojela na páté pozici.

Na medaile Češi nedosáhli v kajakářských kategoriích. Richard Hála byl po semifinále třetí, nicméně ve finále skončil těsně pod stupni vítězů. Čtvrtý byl na mistrovství světa už počtvrté v kariéře.

Ideální stopu netrefila ani stříbrná medailistka ze středečního dlouhého sjezdu Michala Mrůzková. Přestože někdejší účastnice olympijských her v rychlostní kanoistice po páteční kvalifikaci vedla, v konečném pořadí skončila dvanáctá. Nejlépe z českých kajakářek dojela Anna Zástěrová, pro kterou je sedmé místo životním úspěchem.

Reklama