Hlavní obsah

Oštěpařskému páru Abakumovová, Tarabin se narodila dvojčata

Moskva

Ruský oštěpař Dmitrij Tarabin závodil na Zlaté tretře v Ostravě jako čerstvý otec dvojčat. Jeho manželka Maria Abakumovová, mistryně světa z roku 2011, v úterý porodila dcery, kterým atletický pár dal jména Kira a Milana.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ruská oštěpařka Maria Abakumovová.

Článek

Tarabin prozradil webu ruské atletické federace, že neplánoval být u porodu a dcery naživo uvidí až po návratu z víkendového mistrovství Evropy družstev v Braunschweigu.

Děti se narodily před jednou hodinou moskevského času a Tarabin se tak radostnou zprávu dozvěděl jen pár hodin před svým startem na Zlaté tretře. "Ztratila se mi cestou zavazadla, ale při téhle šťastné novince je to drobnost. Všechny holky jsou v pořádku, to je hlavní," řekl v Ostravě Tarabin.

Tarabin: Děti mi dodají motivaci i energii

Připustil, že pro něj bylo hodně těžké se na závod koncentrovat, proto svůj nejlepší výkon sezóny 85,92 metru a třetí místo považuje za úspěch. "Ale až se z toho trochu vzpamatuju a uvidím své dcery, tak moje kariéra dostane nový rozměr," prohlásil.

Rodina je pro něj velmi důležitá. "A je jasné, že toto je pro mě životní změna. Děti mi dodají motivaci i energii," věřil. Kvůli novince bude muset upravit svůj závodní program. "Ale na mistrovství Evropy se chci připravit co nejlépe," uvedl.

Chce získávat nové informace od kamarádů, ale sáhne také mezi české sportovní maminky. "Možná se poradím s Bárou Špotákovou, která se vrátila po mateřské velmi úspěšně," usmál se.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články