Hlavní obsah

Powell a Simpsonová mohou do rozhodnutí arbitráže závodit

Lausanne

Jamajský sprinter Asafa Powell i jeho reprezentační kolegyně Sheron Simpsonová se mohou účastnit závodů ještě před rozhodnutím arbitráže CAS o jejich odvolání v dopingové kauze. Sportovní soud v Lausanne dnes oběma udělil dočasné povolení ke startu, oba atleti ale musejí počítat s tím, že pokud jim CAS nevyhoví, znovu se ocitnou v trestu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sprinter Asafa Powell v závodu na 100 m při Zlaté tretře 2013 v Ostravě.

Článek

"Jsou od nynějška oprávněni závodit, ale pokud CAS sankce potvrdí, odpykají si zbytek trestů v plné výši," uvedl CAS v prohlášení.

Bývalý světový rekordman Powell a trojnásobná olympijská medailistka Simpsonová požádali o snížení trestu z roku a půl na tři měsíce. Jako hlavní argument uvedli, že šlo o takzvaný lehčí prohřešek proti pravidlům o dopingu. Oba měli pozitivní test vloni v červnu a tvrdí, že zakázaný stimulant oxilofrin pochází z jednoho z potravinových doplňků, které jim dodal nový fyzioterapeut Christopher Xuereb.

Původní trest od jamajské antidopingové komise JADCO má atletům vypršet až 20. prosince. CAS naplánoval slyšení v případu na 7. a 8. července.

Reklama

Související témata: