Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - Maria Clara, Carol 2:1Kolocová a Sluková vyhrály na grandslamu v Berlíně skupinu

Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vyhrály na grandslamu Světového okruhu v Berlíně skupinu a postoupily v play off rovnou do druhého kola. Čtvrteční vydřené vítězství nad Brazilkami Marií Clarou a Carol Solbergovou českým beachvolejbalovým jedničkám a letošním vítězkám z pražské Štvanice zajistilo nejhůře deváté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková při nedávném turnaji v Praze.

Článek

Kolocová a Sluková porazily osmé nasazené Brazilky 18:21, 21:19 a 15:10. Své soupeřky pro páteční souboj o čtvrtfinále zatím neznají. Turnaj přitom nezačaly dobře, ruské dvojici Ukolovová, Prokopjevová podlehly 0:2, ale pak porazily domácí Němky Laboureurovou, Sudeovou 2:0 a ve čtvrtek i brazilský pár. Svůj výkon české hráčky označily za bojovný a odvážný.

"Vítězství nás těší dvojnásob, protože i přes prvotní turnajovou porážku se nám podařilo celou skupinu vyhrát. Další TOP 10 máme v kapse, ale zítra jedeme dál," uvedly Kolocová se Slukovou, které se právě v Berlíně před rokem poprvé na Světovém okruhu probojovaly do semifinále. Na medaili tehdy nedosáhly, to se jim povedlo až před necelým měsícem v Praze.

Bilanci 1:1 mají po dvou zápasech Přemysl Kubala s Janem Hadravou. Nově sestavená dvojice, jež prožila úspěšnou premiéru o víkendu na Superpoháru ve Slavkově, nestačila nejprve na favorizované Američany Rosenthala s olympijským vítězem z Pekingu a exmistrem světa Dalhausserem. Pak ale čeští beachvolejbalisté zdolali ve třech setech Kanaďany Schalka a Saxtona. Skupinu zakončí v pátek.

Turnaj kategorie grandslam Světového okruhu mužů a žen v plážovém volejbalu v Berlíně:
Muži:
Skupina B:
Kubala, Hadrava (31-ČR) - Schalk, Saxton (15-Kan.) 2:1 (-12, 18, 11)
Rosenthal, Dalhausser (2-USA) - Kubala, Hadrava 2:0 (12, 18)
Ženy:
Skupina H:
Kolocová, Sluková (9-ČR) - Maria Clara, Carol (8-Braz.) 2:1 (-18, 19, 10)

Reklama