Hlavní obsah

Na Letnou s Nizozemci dorazí i Van Nistelrooij! Jako asistent kouče Hiddinka

Bývalý slavný útočník Ruud van Nistelrooij se stal asistentem trenéra nizozemské fotbalové reprezentace. K týmu ho přivedl nový kouč Guus Hiddink, který výběr převzal po odchodu Louise van Gaala do Manchesteru United. V rámci nadcházející kvalifikace ME Nizozemce čekají i zápasy s českou reprezentací, ten první je na programu 9. září na pražské Letné.

Foto: Jan Tauber

Guus Hiddink

Článek

Spolu s Van Nistelrooijem bude jako asistent u Oranjes působit také další někdejší reprezentant Danny Blind. A právě on by měl podle plánů nizozemského svazu za čtyři roky převzít reprezentaci po sedmašedesátiletém Hiddinkovi.

Pro osmatřicetiletého Van Nistelrooije je působení u reprezentace, za kterou během hráčské kariéry v 70 zápasech dal 35 branek, prvním trenérským angažmá mezi dospělými. Dosud totiž vedl pouze v PSV Eindhoven výběr do 17 let.

Hiddnik k reprezentaci také přivedl jako trenéra brankářů Patricka Lodewijkse. Ve funkci totiž skončil Frans Hoek, jenž spolu s Van Gaalem odešel do United. Skončil rovněž asistent Patrick Kluivert.

O změnách v realizačním týmu nizozemský svaz informoval dnes, kdy se Hiddink oficiálně ujal vedení reprezentace. Oranjes před tím vedl už v letech 1994 až 1998, působil také v Realu Madrid, Chelsea a u výběrů Ruska, Koreje nebo Austrálie.

Reklama