Hlavní obsah

Federer je podvanácté v řadě nejoblíbenějším tenistou fanoušků

Tenisté Roger Federer, Andy Murray či bratři Bob a Mike Bryanovi převezmou příští týden při Turnaji mistrů výroční ceny ATP. Švýcarský hráč získal už podesáté Cenu Stefana Edberga za sportovní chování, o níž rozhodují sami tenisté, a dokonce podvanácté v řadě vyhrál hlasování fanoušků o nejoblíbenějšího hráče.

Foto: Aly Song, Reuters

Švýcar Roger Federer je podvanácté v řadě nejoblíbenějším tenistou fanoušků.

Článek

Brit Murray v Londýně převezme humanitární ocenění Arthura Ashe za účast na charitativních projektech a dobročinných exhibicích. Americká dvojčata opanovala pošesté za sebou anketu o nejlepší deblisty.

Hvězdou zítřka byl vyhlášen sedmnáctiletý Chorvat Borna Čorič. Vloni získal jako první ocenění v této nové kategorii pro nejmladšího hráče v elitní stovce žebříčku ATP Jiří Veselý.

Hráčem s největším zlepšením v sezóně byl zvolen šestadvacetiletý Španěl Roberto Bautista. Majitelem ceny za comeback roku je třiadvacetiletý David Goffin z Belgie.

Souboj o to, kdo bude na konci roku světovou jedničkou ve dvouhře, se rozhodne až na Turnaji mistrů. V čele žebříčku figuruje Srb Novak Djokovič, který bude od neděle v Londýně hájit náskok před Federerem.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner