Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 6:2Pardubice porazily poslední Zlín vyšvihly se na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Zohorna 1 : 0
12. Ondráček 1 : 1
15. Tybor 2 : 1
24. Říčka 2 : 2
29. Starý 3 : 2
35. Cetkovský 4 : 2
48. Zohorna 5 : 2
52. Nahodil 6 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic vyhráli v 19. kole extraligy nad posledním Zlínem 6:2 a posunuli se na třetí místo tabulky. Trápící se mistr sice na východě Čech dvakrát vyrovnal, ale domácí rozhodli třemi góly mezi 29. a 38. minutou. Dvěma góly se na výhře Pardubic podílel útočník Tomáš Zohorna. Zlín prohrál pátý z posledních šesti zápasů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubičtí hráči se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Zlín nastoupil do zápasu i s novicem Jakubem Svobodou, který svou aktivitou na soupeře platil, ale při několika dobrých šancích se neprosadil. Pardubicím se po zranění vrátil do sestavy Starý a hned v prvním střídání měl čistou šanci, jenže ležící Kašík nataženou hokejkou zastavil puk před brankovou čárou.

Inkasování ale jen o chvíli oddálil. Pardubice sice nevyužily přesilovou hru, ale zužitkovaly ještě výhodné postavení v útočném pásmu a Zohorna po rychlé kličce otevřel skóre. Přesilovky i nadále významně ovlivňovaly děj. Při další výhodě domácích se po zaváhání beků vydal do brejku Ondráček a nadvakrát překonal Kristana. V té samé přesilovce trefil Zohorna tyč.

Další oslabení už pro zlínské hráče tak radostné nebylo, neboť zapomněli na Tybora, jenž sám před Kašíkem uspěl. Hosté ale znovu dokázali zareagovat a opět jim pomohla hrubka soupeře. Říčka si počíhal na nepřesnou rozehrávku a po nájezdu přes polovinu hřiště zakončil přesně pod horní tyč.

Nadějný stav držel Zlín jen do poloviny zápasu. Pak se totiž ujalo nahození Starého a od té chvíle dávaly góly jen Pardubice. Změnit to mohl Svoboda, ale kotouč po jeho střele pouze poskakoval kolem tyče. Na druhé straně se opět krátce po vypršení zlínského trestu prosadil Cetkovský a ještě před druhou pauzou přidal v oslabení pátý gól Zohorna.

Pojišťující branku měl ve své moci při dalším oslabení Sýkora, ovšem neproměnil samostatný únik. A tak mohl trestat Svoboda, jenže na Kristana znovu nevyzrál. Pardubice držely soupeře v poklidu na distanc, navíc Nahodil po zaváhání zlínské obrany snadno docílil šesté branky. V závěru ještě Zlín ubránil pardubickou přesilovku pět na tři.

19. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - PSG Zlín 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. T. Zohorna, 15. Tybor (P. Sýkora, Benák), 29. Starý (Marcinko), 35. Cetkovský (Píša), 38. T. Zohorna (P. Sýkora), 52. Nahodil (Tybor, Radil) - 12. Ondráček, 24. Říčka. Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Bláha, Ondráček. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 7680.
Pardubice: Kristan - Píša, Čáslava, Havlík, Benák, Gregorc, Korím, Ščotka - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Starý - Voženílek, Kaut, Semorád. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Kotvan, Urbanec, Žižka, Valenta - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - F. Čech, Kubiš, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín