Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 4:1Hokejisté Olomouce dál válí, porazili Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Majeský 1 : 0
26. Svoboda 1 : 1
31. Laš 2 : 1
32. Dlouhý 3 : 1
60. Cibák 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 21. kole extraligy Vítkovice 4:1. Olomoučtí tak bodovali poosmé z posledních devíti duelů, přičemž sedm z nich dokázali vyhrát. Ostravané naopak prohráli čtvrté z posledních svých pěti vystoupení a zůstávají předposlední.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Olomoučtí hokejisté slaví gól

Článek

První šanci měli hosté: Vošvrda vyrazil Romanovu střelu k Zíbovi a nestačil se vrátit zpět do branky, hostující bek naštěstí pro Hanáky přestřelil. V polovině třetiny šli hosté do tří a Mora dvojnásobnou přesilovku rychle využila. Vyrůbalík nahrál Majeskému a jeho pumelice skončila až v síti.

Ve 13. minutě měli domácí dvě velké šance na zvýšení, Cibák dal zadovkou na Zuzina, který jel sám na Šindeláře, ale netrefil branku, puk následně dostal k Ondruškovi, jemuž stál v cestě hostující gólman. Dění následně zpestřil souboj Cibáka s Tomášem Svobodou, po němž museli oba zamířit na trestnou lavici.

Ve 26. minutě bylo srovnáno. Svačina vypíchl puk Majeskému při rozehrávce a Tomáš Svoboda se trefil jednoduše mezi Vošvrdovy betony. Kohouti mohli získat vedení v početní převaze, Kucharcyzkovu dělovku Šindelář kryl. V polovině utkání Mora sehrála parádní kombinaci, po které pálil z křídla Laš a prostřelil Šindeláře - 2:1.

Ani ne za dvě minuty už vedli Kohouti o dvě branky. Knotek nahodil puk na branku a Radek Dlouhý se prosadil na brankovišti. Vítkovičtí trenéři následně vystřídali brankáře a Šindeláře nahradil Dlouhý.

Třetí dějství bylo vyrovnané z obou stran, ani jeden tým si nevytvořil dlouho větší šanci. Až v 50. minutě měli hosté velkou možnost, když dorážející Němec mohl pálit do odkryté branky, "taktickým" faulem si však pomohl Kucharczyk. V následné přesilovce se puk odrazil od sudího Šíra a Vošvrda musel řešit situaci lapačkou, následně káral očima rozhodčího.

Vítkovice měly pět minut před koncem další početní převahu, Hanáci však zase obětavě padali do střel a i posedmé se ve čtyřech ubránili. Hosté zkusili v závěru power play, ale ještě jednou inkasovali od Cibáka.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Vítkovice Steel 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Majeský (Vyrůbalík, Rác), 31. Laš (Zuzin, Vyrůbalík), 32. R. Dlouhý (Kucharczyk, J. Knotek), 60. Cibák (Herman) - 26. T. Svoboda (Svačina). Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 5320.
Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek, Škůrek - Rác, Marosz, Cibák - Matai, Patera, Buc - Laš, Herman, Zuzin - Kucharczyk, J. Knotek, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Vítkovice: Šindelář (32. Dolejš) - Čerešňák, Klok, Zíb, Malec, Stehlík, Kovář, Štencel, Pastor - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - J. Káňa I, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama