Hlavní obsah

Příbram - Liberec 1:0Liberec odjel z Příbrami s milosrdnou prohrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Hnaníček 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce v Příbrami selhali, v 16. ligovém kole nenaplnili úkol vedení a po porážce hráče čeká nejspíš pořádná pokuta. A to mohli odjet s pořádným přídělem, kdyby domácí proměnili svoje šance. V dresu Liberce poprvé nastoupili záložník Kaiser a stoper Egert, zatímco na lavičce Slovanu možná seděl naposledy trenér Slovák. Zápas sledoval z tribuny Petržela, trenér druholigové Vlašimi...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hnaníček z Příbrami oslavuje gol na 1:0 v utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Domácí začali s chutí. Už ve 3. minutě se probojoval do šestnáctky hostí Řezníček, ale proti dvěma stoperům a gólmanovi se neprosadil. Podobně však skončil o chvíli později na druhé straně Šural. Řezníček se později ocitl v ještě větší šanci po centru Zemana. Sám na malém vápně však zazmatkoval a netrefil bránu.

Pozornost Koláře pak vyzkoušel ránou z osmnácti metrů Fillo. Ve 12. minutě Sackey poslal kolmici na vlastní bránu, Řezníček si obhodil gólmana, ale míč stihl až na brankové čáře, tak jej vrátil na hranici šestnáctky Fillovi, jehož ránu k tyči Kolář konečky prstů vyškrábl.

Signál zúročil Hnaníček

Domácí předváděli pohledný kombinační fotbal a především výborný Zeman si dělal s hráči soupeře, co chtěl. Chyběly jen centimetry při zakončení. Nejlepší muž hostí gólman Kolář například fantastickým zákrokem vyrazil střelu Pilíka, mířící přesně k tyči. Liberec jako by nevěděl, co hrát. Kombinace neexistovala. Hosté hráli na náhodu, která ale nefungovala.

A tak ve 35. minutě přišel trest. Po jednom ze signálů rozehrál rohový kop Fillo na Zemana, hráči hostí sledovali hlouček domácích na hranici šestnáctky. Ti se ale bleskově rozběhli k bráně, před niž směřovala přihrávka, kterou Hnaníček zblízka proměnil ve vedoucí gól. Příbram tak vstřelila první gól z jednoho z „rohových" signálů, které vymýšlí trenér Tobiáš.

Červená Karišikovi

Po čtyřech minutách druhé půle utíkal obraně hostí Zeman, Karišik ho poslal tvrdě k zemi a dostal červenou kartu. Vzápětí příbramského rychlíka sestřelil Kaiser, ale sudí už do kapsičky pro kartu nesáhl. Po chybě domácí obrany se málem dostal do šance Šural, ale o míč v rozhodující chvíli přišel. Příbram mohla udeřit podruhé, když domácí obraně utekl Pilík, ale místo přihrávky volnému Zemanovi zbytečně střílel z nevýhodné pozice do Koláře.

Parádní akci předvedla Příbram v 69. minutě, kterou zakončil Řezníček patičkou do prázdné branky. Stál však v ofsajdu. Z gólu se naopak mohli radovat hosté, když si Šural po ojedinělé akci zpracoval míč v šestnáctce, ale Deli mu ho v posledním okamžiku ukopl. Domácí znovu zatlačili soupeře, ale výsledkem byly jen tři rohové kopy během dvou minut. V závěru už si domácí především hlídali tři body, zajišťující klidnější zimu.

16. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 35. Hnaníček. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Mokrusch. ŽK: Zeman - Sackey, Mudra, Soungole. ČK: 49. Karišik (Liberec).
Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Deli, Neves - Hnaníček, Krameš - Pilík (89. Jiří Mareš), Fillo (90. T. Krbeček), Zeman (85. Suchan) - Řezníček. Trenér: Tobiáš.
Liberec: O. Kolář - Mudra, Pimpara, Karišik, Fleišman - Kaiser (77. Luckassen), Sackey (46. Soungole), Ďubek, Delarge - Šural, Hadaščok (53. Egert). Trenér: Slovák.

Reklama

Související témata: