Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 0:4Třinec opět porazil Pardubice a drží vedení v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Rákos 0 : 1
38. Polanský 0 : 2
41. Matuš 0 : 3
52. Roth 0 : 4
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Třince zvítězili ve 27. kole Tipsport extraligy na ledě Pardubic přesvědčivě 4:0 a Východočechy porazili i potřetí v sezóně, celkově už posedmé za sebou. Oceláři rozhodli dvěma góly na přelomu druhé a třetí části, kdy odskočili na 3:0. Čisté konto udržel v jejich brance Šimon Hrubec. Oceláři udrželi vedení v tabulce, Východočeši prohráli šestý z posledních sedmi zápasů.

Foto: David Taneček, ČTK

Třinečtí hokejisté oslavují výhru v Pardubicích. Zleva brankář Šimon Hrubec, útočník Erik Hrňa a obránce Marek Tročinský.

Článek
Fotogalerie

Poprvé v sezóně se tito soupeři střetli na pardubickém ledě, předchozí dvě utkání před svými diváky opanovali Oceláři. Do ČEZ Areny dorazila netradičně nízká návštěva, což se negativně projevilo na atmosféře zápasu. Sympatické gesto si nachystali nejvěrnější fanoušci Pardubic, kteří vyvěsili transparent na podporu třineckého útočníka Irgla.

Oceláři se brzy dostali do vedení, když Trončinského nahození o zadní mantinel dojel Rákos a pod brankářem Vejmelkou, který znovu dostal přednost před zkušeným Kristanem, protlačil puk do branky. Pardubice mohly odpovědět při minutové přesilovce čtyři na tři, ale víc než tvrdou ránu Sýkory nevyprodukovaly. Druhý gól pak odmítl při úniku Adamský.

Hrubec udržel čisté konto

Východočeši se na začátku druhé části pokusili navýšit poněkud zvadlé tempo a rychle si připravili dvě dobré šance, ale střely Tybora ani Marcinka se neujaly. Vlastní gól si pak málem vstřelil Roth. Na druhé straně si Vejmelka poradil s dvojitou dorážkou Rákose a poté vleže zneškodnil i střelu Růžičky, který měl před sebou takřka odkrytou branku.

Skóre se podruhé měnilo ve 38. minutě, kdy Polanský po zadovce od Adamského zužitkoval přesilovou hru. Oceláře dostal vstřelený gól do pohody a na ledě směle kombinovali. Krátce po začátku třetí třetiny se navíc před Vejmelkou prosadil Matuš a výrazně přiblížil hosty ke třem bodům.

Domácí nedokázali na tříbrankovou ztrátu vůbec reagovat a prakticky nic jim nevycházelo, Oceláři tak jistě kráčeli za vítězstvím. Trochu vzruchu po delší době přinesla až třinecká přesilovka čtyři na tři, kterou tvrdou střelou od modré čáry zužitkoval Roth. Utkání se pak v podstatě jen dohrávalo. Kontaktní gól mohl vstřelit Radil, ale v úniku pálil do tyče.

27. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Rákos (Trončinský, M. Doudera), 38. Polanský (Adamský, Hrňa), 41. Matuš (Hrňa, Orsava), 52. Roth (Klepiš, Polanský). Rozhodčí: Hribik, Oskirko (Rus.) - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. Diváci: 7225.
Pardubice: Vejmelka - Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, Korím, J. Zdráhal - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský (21. Půhoný) - Radil, Nahodil, Tybor - Semorád, Marcinko, Starý - Kolář, M. Špaček, Kaut. Trenéři: Venera a Říha ml.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Trončinský, Linhart, Galvas, M. Doudera, Matyáš - Hrňa, Matuš, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Klepiš, Žejdl, Rákos - Chmielewski, M. Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama