Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 2:4Pardubice v Mladé Boleslavi ukončily sérii venkovních porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Jiránek 1 : 0
16. Lenc 2 : 0
23. P. Sýkora 2 : 1
25. Radil 2 : 2
35. P. Sýkora 2 : 3
44. Radil 2 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi ve 28. kole Tipsport extraligy podlehli Pardubicím 2:4 a připsali si čtvrtou prohru v řadě. Středočechům stejně jako v pátečním utkání ve Zlíně nestačilo k bodům vedení 2:0. Pardubice venku zvítězily po šesti prohrách poprvé od 13. kola, kdy uspěly v Litvínově. Dvěma góly se na výhře Východočechů podílel Petr Sýkora.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hokejistů Pardubic - ilustrační foto.

Článek

Extraligového nováčka trápí početná marodka, proti Pardubicím poprvé v sezóně zapsal na soupisku odchovance Kurku a Jiránka dosud hostující v první lize, z Jihlavy navíc povolal také slovinského obránce Štěbiha, který si připsal první start v české extralize. Na pardubické straně debutoval útočník Kňazev.

Navzdory těžce slepované sestavě domácí působili aktivněji, Pardubicím dělal problémy hlavně pohyb útočníků z první formace Klimenty a Musila, kteří hrozili dokonce i v oslabení. Boleslavským v první třetině vyšly obě přesilovky, nejprve ji využil v 15. minutě Jiránek tečující Trškovo nahození a za necelé dvě minuty Lenc dorážel po střele Bárty.

O vedení 2:0 však domácí ve druhé třetině přišli. Pardubický obrat zahájil ve 23. minutě Sýkora, k němuž před bránu obloučkem doletěl puk od modré a ze vzduchu ho doklepnul za Ritticha. Kontaktní gól hosty povzbudil, vytvořili si nápor a za minutu a půl vyrovnali na 2:2 po sólu Radila. Obrat pak dokonal ve 35. minutě Sýkora, který se trefil z levého kruhu. Těsně před koncem druhé třetiny mohl vyrovnat domácí Pacovský, ale puk se od jeho brusle odrazil do tyčky.

Třetí třetina začala pardubickou přesilovou, kterou hosté nevyužili, ale 21 vteřin po návratu vyloučeného Bárty přesto získali dvoubrankový náskok. Radil dostal krásnou přihrávku od Tybora k pravé tyči a snadno trefil odkrytou branku. Ještě blíž ke třem bodům byli Východočeši po dvou ubráněných oslabeních, během nichž hráli domácí i krátkou přesilovku pět na tři. Při závěrečném náporu a krátké hře bez brankáře už Boleslav čtvrtou prohru v řadě nezvrátila.

28. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Jiránek (Trška, Bárta), 16. Lenc (Bárta, D. Výborný) - 23. P. Sýkora (Ščotka), 25. Radil (Nahodil), 35. P. Sýkora (Ščotka), 44. Radil (Tybor). Rozhodčí: R. Polák, Šindler - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 3580.
Mladá Boleslav: Rittich - Vidmar, Robar, Štěbih, M. Hruška, Trška, R. Čermák, Kurka - Mikulík, Musil, Klimenta - Lenc, D. Výborný, Bárta - Pacovský, Loskot, Jiránek - Rys, D. Vrbata, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Gregorc, Havlík, Píša, J. Zdráhal - Marcinko, T. Zohorna, P. Sýkora - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Špaček, Starý - Kňazev, Kaut, Voženílek - Půhoný. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama