Hlavní obsah

Češi mají finále Hopman Cupu na dosah. Vyzrají na USA se Serenou Williamsovou?

Perth

Dva těžké soupeře ze skupiny A mají za sebou, ve čtvrtek je čeká ten nejsilnější. Čeští tenisté se v australském Perthu pyšní parádní formou. Po vítězství nad Kanadou porazili Itálii dokonce už po úvodních dvouhrách. Pokud ve čtvrtek vyhrají i nad zbývajícím protivníkem z USA, zahrají si na slavném Hopmanově poháru v sobotu finále.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Adam Pavlásek a Lucie Šafářové slaví na Hopmanově poháru druhé vítězství. V Perthu zdolali Itálii.

Článek

Lucie Šafářová nastoupila v úterý proti Flavii Pennettaové, která za sebou měla těžký zápas s Američankou Serenou Williamsovou. Únava na ní ale nebyla příliš vidět, první set získala česká tenistka až těsně 7:5. Ve druhém sice vedla už 3:0, ale na konečnou výhru se pořádně nadřela.

„Ve druhém setu jsem polevila v koncentraci a ztratila vedení. Flavia je skvělá hráčka a hraje trochu jinak než ostatní holky, často mění styl. Byly to dobré souboje, takže jsem ráda za další výhru," komentovala své další vítězství v Perthu Šafářová.

Ve čtvrtek čeká českou reprezentantku bonbónek turnaje v podobě souboje se světovou jedničkou Williamsovou. „Serena je vždy těžký soupeř, momentálně je to jasně nejlepší hráčka. Už jsem s ní svedla pár třísetových soubojů, hraje hodně agresivní tenis. Ale nemám co ztratit, tak uvidíme," věří si.

Pavlásek zlomil Fogniniho

To Adam Pavlásek si na souboje s elitními tenisty teprve postupně zvyká. V úterý hrál poprvé proti někomu z elitní dvacítky žebříčku a Fabia Fogniniho porazil 3:6, 7:5, 6:1. „Asi prohru moc nečekal, výhrou ve druhém setu jsem ho zlomil a když se mi povedl brejk i na úvod třetí sady, tak už myslím rezignoval," komentoval nečekanou výhru 239. hráč světa.

„Je to zatím moje největší vítězství v kariéře, poprvé jsem hrál proti někomu z elitní dvacítky. Ostatně vůbec si hodně užívám, že tady mohu hrát proti špičkovým hráčům," libuje si Pavlásek. „Tyhle těžké zápasy mi v další kariéře určitě hodně pomůžou."

První set s Fogninim sice prohrál, ale pak se český bojovník zvedl a za podpory spousty českých fanoušků v Perth Areně dokráčel k vítězství. „To je tenis. Musíte zůstat koncentrovaní a hrát do posledního míčku. I po tom prvním setu jsem se pořád cítil dobře a zápas nakonec otočil. Množství českých fanoušků mě překvapilo, za každého krajana jsme vděční," liboval si Pavlásek.

Ve čtvrtek by mohli čeští tenisté počítat s ještě větší diváckou podporou, poprvé se totiž bude hrát večer místního času. „Uděláme vše pro to, abychom postoupili do finále. S Isnerem jsem ještě nehrál, bude to každopádně sranda. A Lucka může porazit kohokoliv, takže i díky ní tu nemám co ztratit," myslí si Adam Pavlásek.

Porazí čeští tenisté na Hopmanově poháru i USA?
Ano
43,7 %
Ne
56,3 %
Celkem hlasovalo 6384 čtenářů.

Reklama