Hlavní obsah

Brno - Slavia 5:2Poslední Slavia potrápila v Brně Kometu pouze v první třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Sklenář 0 : 1
16. Holec 0 : 2
32. Němec 1 : 2
40. Hruška 2 : 2
46. Ton 3 : 2
51. Zohorna 4 : 2
59. Honejsek 5 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili až po zlepšeném výkonu ve druhé polovině utkání ve 38. kole extraligy poslední tým tabulky Slavii Praha 5:2. Brňané bodovali popáté za sebou, z toho čtyřikrát vyhráli. Naopak Slavia, která po první třetině získala dvoubrankový náskok, prodloužila sérii proher na sedm zápasů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Brna zleva Michal Kempný, Vojtěch Němec a Petr Kuboš oslavují branku v duelu se Slavií.

Článek

Kometa s uzdravenými útočníky Čermákem, Káňou a v extraligové premiéře i s nejmladším z bratrského trojlístků Zohornů Radimem se celou úvodní třetinu nedostala do tempa. Slavia soupeře napadala už v jeho obranném pásmu a soupeři hodně komplikovala rozehrávku a přechod do protiútoků.

S touto taktikou si Brňané nevěděli rady, jen s obtížemi se dostávali k zakončení. Většinu nedůrazných střel z větší vzdáleností snadno kryl brankář Furch. Po získání kotouče vyráželi Pražané do bleskových protiútoků a po nedorozuměních domácích zadáků získali v úvodní třetině v rozmezí tří minut po střelách Sklenáře a bývalého brněnského útočníka Holce dvoubrankový náskok.

Z ospalého výkonu se Brňané probrali ve druhé třetině, kdy dostali soupeře místy až po drtivý tlak. Ve 32. minutě Němec blafákem překonal poprvé Furcha. Po tomto gólu Kometa ještě zvýšila svůj důraz v útočném pásmu. Vypracovala si několik vyložených šancí, v koncovce jí ale chyběla přesnost. Vyrovnat se podařilo až ve 40. minutě při přesilovce Hruškovi, který tečoval před brankou střelu obránce Ptáčka.

I v závěrečné třetině Brňané pokračovali v náporu. K vítěznému obratu tým nastartoval nejlepší kanonýr Komety Ton, který ukončil více než měsíc dlouhý střelecký půst. Naposledy skóroval 7. prosince proti Zlínu. Slavii postupně docházely síly a vítězství pečetil čtvrtým gólem Hynek Zohorna.

Slavia navzdory přesilovkám se už na zvrat nezmohla. V závěru ještě vyzkoušela hru bez brankáře a při ní minutu před koncem zápasu inkasovala po Honejskově střele pátou branku. Pražané s Brnem prohráli potřetí v sezoně a již osmnáct utkání čekají na plný bodový zisk.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 5:2 (0:2, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 32. V. Němec (Kempný, Ton), 40. J. Hruška (Ptáček, Kempný), 46. Ton (J. Hruška, Ptáček), 51. H. Zohorna (Kempný, Ptáček), 59. Honejsek (J. Káňa II) - 13. Sklenář (Vlasák), 16. Holec (Kolář, Divíšek). Rozhodčí: Mikula, Šír - Polonyi, Špůr. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec, Vágner - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Slavia: Furch - Štich, Šenkeřík, Valach, Kolařík, A. Růžička, Beňovič, Krejčí - Vlasák, Bednář, Sklenář - Holec, Divíšek, Kolář - Stránský, Vas, Poletín - J. Veselý, Vrdlovec, Andres. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec