Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 5:3Litvínov v přetahované udolal potřetí v sezóně Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Šrámek 1 : 0
15. Lukeš 2 : 0
23. Dvořáček 2 : 1
25. Mikuš 2 : 2
32. Kumstát 2 : 3
43. Trávníček 3 : 3
44. Písařík 4 : 3
59. Majdan 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v 51. kole extraligy v utkání plném zvratů Spartu 5:3. Verva vedla po první třetině 2:0, ve druhé části Pražané kontrovali třemi góly, ale stejnou porci si na závěrečnou třetinu schovali i Severočeši. Litvínov si tak v sezoně připsal třetí skalp Sparty a naplno bodoval popáté za sebou. Sparta přišla při prohře Brna na ledě Slavie o možnost poskočit na třetí příčku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovská radost po vstřeleném gólu proti Spartě - Viktor Hübl (vpravo) se spoluhráči.

Článek

Na první branku utkání čekali domácí fanoušci pouhých 63 vteřin. Petružálek nahodil puk z rohu kluziště a před brankovištěm číhající Šrámek dorazil pohotově puk bekhendem za záda gólmana Januse. Na druhé straně se řítil do šance Dvořáček, ale těsně před Francouzem mu puk utekl a skončil s ním za brankou. I další hostující šanci si vypracovala čtvrtá sparťanská formace a opět to byl Dvořáček, kdo ohrožoval domácího brankáře, ale ani on a ani jeho parťák Novák neuspěli.

V polovině první části hrál Litvínov 81 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru, navýšení náskoku se ale i přes slibné šance Severočeši nedočkali a tak mohli udeřit hosté: Kumstát si chytře sjel na Pechovu nabídku, Francouz proti jeho střele výtečně zasáhl. V 15. minutě vypálil od modré čáry Sklenička, puk pohotově dorazil za přihlížejícího Januse Lukeš a zvýšil na 2:0. V závěru třetiny se řítil na Januse z pravého křídla Petružálek, hostující brankář puk lapačkou vytěsnil nad branku.

Od druhé třetiny nastoupil místo Francouze mezi tyče Horák a zpočátku se mu příliš nevedlo. V 23. minutě nahodil puk Dvořáček a Horákovi propadl přes vyrážečku do branky. To hostující tým nakoplo a za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno - z rychlého protiútoku skóroval obránce Mikuš. Hosté byly i nadále aktivnější, ale Barinkova střela skončila pouze na horní tyčce. Ve 30. minutě měla Sparta k dispozici skoro dvě minuty přesilovku pět na tři, ale vedoucí branka přišla až krátce po jejím skončení. Kumstát zůstal nikým nehlídaný na brankovišti a pohotově zavěsil puk do horního růžku.

Litvínov vyrovnal v 43. minutě, kdy Trávníček tečoval Pavelkovo nahození, puk sice letěl mimo branku, ale nešťastník Piskáček si ho srazil do vlastní sítě. A za pouhých 70 vteřin šli domácí zpět do vedení. Po výborném napadání Šrámka se rychlou střelou k tyči prosadil Písařík. Hosté se zmohli pouze na šanci Cingela, který zblízka vysoko přestřelil. A když se v závěru utkání prosadil opět z předbrankového prostoru Majdan, zvítězil Litvínov 5:3 a pokořil tak magickou hranici 100 bodů.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 5:3 (2:0, 0:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Šrámek (Petružálek, F. Pavlík), 15. Lukeš (Z. Sklenička), 43. Trávníček (T. Pavelka), 44. Písařík (Šrámek), 59. Majdan (T. Pavelka, Ručinský) - 23. Dvořáček (M. Dvořák), 25. J. Mikuš (Kumstát, Pech), 32. Kumstát (Rolinek, Barinka). Rozhodčí: T. Horák, Úlehla - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:1. Diváci: 5945.
Litvínov: Francouz (21. L. Horák) - Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Baránek, Štindl, Z. Sklenička, Kokeš, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Šrámek, Petružálek, Ručinský - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Písařík, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Sparta: Janus - Piskáček, Polášek, Hrbas, J. Mikuš, Eminger, Barinka - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Cingel, Sabolič - M. Novák, Volek, Dvořáček - Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: