Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 2:4Stav série 1:1Pardubice se otřepaly z debaklu a druhý duel v Porubě vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Moučka 0 : 1
15. Starý 0 : 2
24. Venkrbec 0 : 3
28. Stehlík 1 : 3
52. Roman 2 : 3
59. Radil 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic oplatili v druhém utkání předkola play off extraligy Vítkovicím vysokou středeční porážku 2:8 a výhrou 4:2 v odvetě v Porubě vyrovnali sérii. Vítězství hostům svým premiérovým extraligovým gólem vystřelil Matouš Venkrbec a Pardubice tak ukončily hrozivou šňůru devíti soutěžních proher v řadě. Série hraná na tři vítězná utkání pokračuje o víkendu dvěma zápasy na východě Čech.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic slaví gól na ledě Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Začátek druhého utkání byl opatrnější, přesto se zopakovala středeční historie. Pardubice se ale k dvougólovému vedení dobraly za jiných okolností. Už ve čtvrté minutě musely čelit nepříjemnému výpadu Szturce, který si ale vylámal zuby na hostujícím brankáři Vejmelkovi, jenž v sestavě nahradil Kristana.

Po vyrovnané desetiminutovce jako první udeřili hosté. Moučka byl o tempo rychleji u nahozeného puku před otálejícím Dolejšem a rychlým blafákem ho zasunul do branky. Domácí jeho gól ani pořádně nerozdýchali a už o 87 sekund později inkasovali podruhé: Dolejš vyrazil Radilovu střelu před Starého, který doklepl přesně pod horní tyč.

Teprve když v závěru úvodní dvacetiminutovky hosté ubránili 49 sekund ve dvojnásobném oslabení, začaly se časové osy obou zápasů rozcházet. Náskok Pardubic mohl navíc v 19. minutě navýšit ze sóla Sýkora, ale i kvůli Štenclově faulu nezakončil gólově.

Radil zpečetil výhru Pardubic

Start druhé třetiny si tentokrát Východočeši ohlídali. Ačkoliv také prováhali přesilovku pět na tři, zakrátko domácím vypíchli puk v rozehrávce a Venkrbec svým prvním extraligovým gólem vyhnal Dolejše na střídačku. Hosté dnes svůj náskok mnohem bedlivěji bránili ve středním pásmu, přes které soupeř procházel kostrbatě. Nic s nimi neudělal ani první gól ve vlastní síti, když zblízka dotlačil puk za Vejmelku Stehlík.

Rychlou odpověď měl na holi Čáslava, kterého ale vychytal Šindelář. Podobně dopadli v přesilových hrách Gašparovič a Čutta, na protější straně pak Vejmelku spasila tyčka po Kucserově pokusu. Opravdové drama rozpoutal osm minut před koncem Roman, jenž v početní výhodě pět na tři zavěsil zápěstím z mezikruží.

Pak zápas na deset minut přerušila hromadná bitka, která byla reakcí na Hlinkovo strčení Zohorny na pardubického gólmana. Hosté však díky tomu hráli přesilovku, která otupila vítkovický tlak a 90 sekund před koncem Radil do prázdné branky přidal pojistku v podobě čtvrté trefy.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 28. Stehlík (Olesz, M. Hlinka), 52. Roman (Štencel) - 13. Moučka (Cetkovský, Havlík), 15. Starý (Radil, Benák), 24. Venkrbec (P. Sýkora, T. Zohorna), 59. Radil (Tybor). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 13:14. Využití: 1:0. Diváci: 4723. Stav série: 1:1.
Vítkovice: Dolejš (24. Šindelář) - Kovář, Stehlík, Zíb, Kudělka, Čerešňák, Pastor, Štencel - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Pardubice: Vejmelka - Gregorc, Čáslava, Benák, Čutta, Kolafa, Ščotka, Havlík - P. Sýkora, T. Zohorna, Venkrbec - Radil, Nahodil, Starý - Tybor, Marcinko, Gašparovič - Poulíček, Moučka, Cetkovský. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Postoupí do čtvrtfinále play off extraligy Vítkovice, nebo Pardubice?
Vítkovice
42,5 %
Pardubice
57,5 %
Celkem hlasovalo 1659 čtenářů.

Reklama

Související témata: