Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 6:3Stav série 2:1Oslabené Vítkovice bojovaly statečně, čtvrtfinále si ale přiblížily Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Gašparovič 1 : 0
19. Tybor 2 : 0
19. Pastor 2 : 1
22. Radil 3 : 1
25. P. Sýkora 4 : 1
28. Vandas 4 : 2
31. Kolouch 4 : 3
51. Venkrbec 5 : 3
56. Marcinko 6 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Rvali se, ani při tříbrankovém manku nic nezabalili, jenže nakonec jim hrozí, že už v neděli pro ně sezóna skončí. Hokejisté Vítkovic, kteří k třetímu zápasu předkola play off přijeli do Pardubic bez dvou nemocných útočníků Burgra s Romanem, prohráli po velkém boji 3:6 a v sérii o čtvrtfinále poprvé tahají za kratší konec. Čtvrté utkání se hraje na východě Čech v neděli, Říhova družina po něm může slavit postup mezi nejlepší osmičku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Vítkovice sice hned v úvodu přečkaly minutu a půl dlouhé oslabení tří proti čtyřem, v němž jejich gólman Šindelář lapil jen Gregorcovi tři střely, v páté minutě už ale kapitulovaly. Slovák Tybor při přečíslení našel svého krajana Gašparoviče, který otevřel skóre.

Vzápětí postupoval na druhé straně Zdráhal z levého křídla na Vejmelku, který znovu dostal v pardubické brance prostor před zkušenějším Kristanem, jenže vítkovický forvard ani nadvakrát nesupěl. A tak se naopak Ostravanům i potřetí v sérii stalo, že v první třetině prohrávali 0:2. Němcovu chybnou rozehrávku vystihl Tybor a uspěl se střelou na Šindelářovu vyrážečku.

Jenže už o patnáct vteřin později to bylo zase jen o gól, dělovkou od modré snižoval Pastor. Nástup do prostřední části hry však byl v režii domácích. Radil nejprve přidal třetí gól, a když pak Sýkora, k němuž se při přesilovce odrazil puk, zamířil do odkryté branky, zdálo se, že Pardubice mají zápas pod kontrolou.

Neměly. Vítkovice totiž přeřadily na vyšší rychlostní stupeň a najednou začaly svého hostitele přehrávat. Odměnou jim za to byl gól Vandase z dorážky na hranici brankoviště. V 31. minutě už navíc byly hosté na dostřel, neboť po Oleszově sklepnutí puku Kolouch prázdnou bránu ani nemohl minout.

Pardubice v tu dobu byly jako opařené a mohly být nakonec rády, že nepromrhaly celý tříbrankový náskok, Po přesilovkové střele Hlinky totiž zachránila Vejmelku horní tyčka. V závěru prostřední třetiny Východočeši nevyužili půlminutovou dvojnásobnou přesilovku, a tak Vítkovičtí stále cítili šanci na srovnání.

Jejich tlak navíc ve třetí třetině gradoval, hlavně okolo 50. minuty na dlouhou dobu sevřeli svého soupeře v jeho obranné třetině, jenže při zakončení postrádali větší přesnost. To Pardubice byly mnohem efektivnější, a když dorážející Venkrbec zvýšil na 5:3, definitivně se uklidnily. Necelých pět minut před koncem pak uzavřel na konečných 6:3 z přečíslení třech na jednoho Marcinko.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Gašparovič (Tybor, Marcinko), 19. Tybor, 22. Radil (Nahodil), 25. P. Sýkora (Benák, Nahodil), 51. Venkrbec (Gregorc), 56. Marcinko (Gašparovič) - 19. Pastor (Húževka), 28. Vandas (Húževka, Kucsera), 31. Kolouch (Olesz, Kovář). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 6983.
Pardubice: Vejmelka - Gregorc, Čáslava, Benák, Čutta, Kolafa, Ščotka, Havlík - P. Sýkora, T. Zohorna, Venkrbec - Radil, Nahodil, Starý - Tybor, Marcinko, Gašparovič - Poulíček, Moučka, Cetkovský. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Vítkovice: Šindelář - Kovář, Stehlík, Zíb, Kudělka, Čerešňák, Dlapa, Pastor, Štencel - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Kolouch, Svačina - T. Svoboda, E. Němec, P. Zdráhal - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata: