Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 3:2Olomouc zdolala Liberec a vyhrála potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Jelínek 0 : 1
10. Zuzin 1 : 1
30. Kucharczyk 2 : 1
39. Buc 3 : 1
45. Bulík 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté předposlední Olomouce zdolali ve druhém kole skupiny o 11. až 14. místo v extralize Liberec 3:2 a v boji o únik baráži vyhráli po předchozí sérii 15 porážek už potřetí za sebou. Po dvou vítězstvích v nastavení nad dvanáctými Karlovými Vary tentokrát poprvé po 17 utkáních bodovali naplno.

Článek

Do první šance se málem dostal v šesté minutě domácí Matai, ale hned vzápětí udeřili Bílí Tygři. Po Krenželokově přihrávce prostřelil Trvaje z levého kruhu Jelínek. V polovině úvodní části neuspěl po Bucově přihrávce Laš, ale o chvilku později už bylo vyrovnáno. Zuzinovu přihrávku na úplně volného Diviše si srazil nešťastně do vlastní branky debutující Havlín.

Olomouc mohla otočit stav ve 14. minutě ve vlastním oslabení, kdy předvedla dva brejky. Vaněček při druhém nadvakrát zlikvidoval Bucovu šanci. Znovu Buc byl blízko gólu i v 19. minutě, ale liberecký gólman opět zasáhl.

Ve druhé třetině hráli domácí ve 25. minutě přesilovku, ve které Vaněček výborným zákrokem chytil dorážku Knotka. Po faulu na Buce navíc hrála Olomouc 76 vteřin dvojnásobnou přesilovku, ale velkou šanci Patery zlikvidoval liberecký gólman. Další početní převahu v polovině utkání už Hanáci využili. Ránu Skrbka tečoval úspěšně Kucharczyk.

Třetí branku domácích mohl přidat Buc, který ujel s Lašem do přečíslení dvou proti jednomu, Vaněček však byla zase v souboji úspěšnější. V 39. minutě už se ale Buc z dorážky dočkal protržení střelecké smůly.

Na začátku závěrečné části trefil v přesilovce domácí Vyrůbalík horní tyč a hosté ve 45. minutě díky Bulíkově trefě krátce po své početní výhodě utkání zdramatizovali. Závěr Kohouti ubránili, ale Trvaj pochytal několik nebezpečných pokusů Bílých Tygrů.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Zuzin, 30. Kucharczyk (Skrbek, Řípa), 39. Buc (J. Knotek) - 6. P. Jelínek (Krenželok, Valský), 45. Bulík (T. Urban, Jonák). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Bryška, Skopal. Vyloučení: 3:5, navíc Ulrych, Jelínek (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3297.
Olomouc: Trvaj - Skrbek, Vyrůbalík, Ondrušek, Majeský, Jaroměřský, Houdek - Buc, J. Knotek, Laš - Zuzin, Diviš, Matai - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Patera. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.
Liberec: Vaněček - Výtisk, Derner, Plutnar, Ulrych, Voráček, Kolmann, Havlín - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Bulík, Mikyska, Radivojevič - Bakoš, T. Urban, Jonák - A. Dlouhý, J. Vlach, Hrníčko. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín