Hlavní obsah

Brno - Zlín 4:2Stav série 1:1Kometa zdolala Zlín a vyrovnala čtvrtfinálovou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Kuboš 1 : 0
44. Marušák 1 : 1
47. Ton 2 : 1
55. Němec 3 : 1
55. Vondráček 4 : 1
57. Holík 4 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve druhém čtvrtfinále play off Zlín 4:2 a srovnali stav série na 1:1. O svém vítězství rozhodli Brňané mezi 47. a 55. minutou, kdy získali tříbrankový náskok. Třetí a čtvrtou branku vstřelili během pouhých 12 sekund. Jeden gól a dvě asistence si připsal brněnský útočník Vojtěch Němec. Třetí utkání je na programu v neděli v 15:30 ve Zlíně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zlínský brankář Tomáš Štůrala pouští v Brně gól, vlevo je obránce Tomáš Žižka.

Článek

K jediné změně v sestavách oproti úvodnímu duelu sáhla Kometa. Místo obránce Vágnera naskočil do hry po doléčení zranění Dujsík. Úvodní třetina svým průběhem napověděla, že se hra ještě více přiostří. Brňané vsadili na osvědčený agresivní nátlakový hokej a Berani se snažili oplácet stejnou zbraní. Oba celky spoléhaly na precizní defenzívu.

Domácí hokejisté si v první třetině vypracovali pouze dvě slibnější příležitosti, v sedmé minutě Burian netrefil volnou část branky a o tři minuty později se po Hanzlíkově střele od modré čáry kotouč odrazil od tyčky. Zlín zahrozil jen v deváté minutě, pokus Jakuba Svobody chytil v poslední chvíli do lapačky Čiliak.

Na začátku druhé třetiny trefil Němec při dorážce tyčku. V otevřené a bojovné partii Zlín doplácel na větší počet faulů. V polovině zápasu se po vyloučeních Horáka a Kotvana po zbytečném krosčeku naskytla Kometě 38 sekund dlouhá přesilovka pět na tři.

Dvě trefy během dvanácti vteřin Berany zlomily

Tu ještě svěřenci kouče Kýhose nevyužili, ale následnou hru pět na čtyři už domácí potrestali. Němec našel křížnou přihrávkou najíždějícího obránce Kuboše, který prostřelil brankáře Štůralu. Po vedoucí brance Brňané herně ožili, získali územní převahu, v koncovce se ale neprosadili.

V úvodu třetí třetiny Zlín využil v sérii první přesilovku, při vyloučení Malce prostřelil brankáře Čiliaka od modré čáry obránce Marušák. Z vyrovnání se Berani ale radovali pouze tři minuty. Ve 47. minutě po faulu na brněnského Hrušku byl Okál vyloučen na pět minut a do konce utkání. Početní výhodu využil Ton, na jehož střelu od modré čáry brankář Štůrala nereagoval.

V 55. minutě Komety bleskově přidala další dvě branky. Nejdříve Němec tečoval střelu Kováčika a pak prostřelil zlínského gólmana Vondráček. Zlín ještě korigoval výsledek tři minuty před koncem gólem Holíka, zvrat už ale Brňané nepřipustili.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 31. Kuboš (V. Němec, Ton), 47. Ton (Kováčik, V. Němec), 55. V. Němec (Kováčik, J. Hruška), 55. Vondráček (Burian, Koreis) - 44. Marušák (Leška, Okál), 57. P. Holík (Roman Vlach). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7, navíc Okál (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Zlín: Štůrala - Marušák, O. Horák, Valenta, Žižka, Kotvan, Řezníček - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Köhler - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Fořt, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Postoupí do semifinále play off extraligy Brno, nebo Zlín?
Brno
53,6 %
Zlín
46,4 %
Celkem hlasovalo 12936 čtenářů.

Reklama

Související témata: