Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 4:0Stav série 1:0Litvínov začal čtvrtfinálovou sérii s Pardubicemi výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Pavelka 1 : 0
13. Pavlík 2 : 0
30. Lukeš 3 : 0
54. Jánský 4 : 0
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova vstoupili do čtvrtfinále play off extraligy výhrou nad Pardubicemi 4:0, když otevřeli skóre ve vlastním oslabení a další dva góly přidali v přesilovkách. Gólman Pavel Francouz si připsal čisté konto. Druhý zápas série se hraje v sobotu od 17:30 opět v Litvínově.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pardubický obránce Jan Zdráhal (vlevo) se snaží vypíchnout puk litvínovskému útočníkovi Peteru Jánskému.

Článek

Litvínov od úvodních vteřin soupeře dostal po tlak a hned měli šance Hübl a Kubát. Hosté se prosadili do první možnosti v šesté minutě při Majdanově vyloučení, kdy se dostal před Francouze Venkrbec. Jenže Severočeši byli nebezpeční i v oslabení.

Nejdříve prověřil Vejmelku tvrdým pokusem Chaloupka a čtyři vteřiny před koncem trestu v přečíslení tří na dva domácí udeřili. Po akci Hübla a Lukeše se trefil z levého kruhu bek Pavelka. Ve 13. minutě Litvínov navýšil náskok, když se při Havlíkově trestu prosadil tentokrát v přesilovce bombou od modré čáry zadák Pavlík. V dalším oslabení při Marcinkově trestu Pardubice odolaly.

Na začátku druhého dějství neprostřelil Vejmelku osamocený Ručinský a osmnáctiletý mladík v pardubické brance se vzápětí proti čtyřiačtyřicetiletému nejstaršímu hráči extraligy vyznamenal znovu. Zlikvidoval Ručinského únik v dalším litvínovském oslabení.

Vzápětí už putoval k Gerhátovi na trestnou lavici Štindl, ale nakonec se 51 vteřin trvající přesilovka hostů v pěti proti třem nekonala. Sudí Šindler s Hejdukem trest po domluvě odvolali. Snížit mohl v pokračující klasické výhodě Pardubic pět proti Radil a další dvě možnosti neproměnil při Chaloupkově trestu Nahodil.

Výhru Vervy zpečetil Jánský

Litvínov v polovině utkání vyloučení Starého zužitkoval, když si na Hüblovu přihrávku najel k pravé tyči Lukeš. A Litvínov byl při chuti, hned po vhazovaní Vejmelku ohrozil Petružálek. Domácí se ubránili při trestu Janského, kdy pálil Čutta. Verva při své přesilovce pak mohla zvýšit po střele Skleničky a také po teči Ručinského.

Litvínov, který hrál první zápas po 12 dnech, pokračoval proti úspěšnému týmu ze souboje předkola s Vítkovicemi v aktivitě i v závěrečném dějství a Vejmelka měl nadále hodně práce. Pardubice se snažily vybojovat naději na zvrat, ale Marcinko v 53. minutě dorážel nepřesně.

Radovali se naopak domácí, když se chvilku poté zapsal mezi střelce šťastně Janský. Východočeši si totiž po jeho zakončení srazili puk do vlastní branky a vyprodaný stadion mohl do konce bouřlivě slavit úvodní úspěch domácích.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. T. Pavelka (Lukeš, Hübl), 13. F. Pavlík (R. Hanzl, T. Pavelka), 30. Lukeš (Hübl, Jánský), 54. Jánský. Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6011 (vyprodáno). Stav série: 1:0.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Pardubice: Vejmelka - J. Zdráhal, Čáslava, Benák, Čutta, Kolafa, Havlík, Ščotka - P. Sýkora, T. Zohorna, Venkrbec - Radil, Nahodil, Starý - Gašparovič, Marcinko, Tybor - M. Špaček, Poulíček, Moučka. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Postoupí do semifinále play off extraligy Litvínov, nebo Pardubice?
Litvínov
76,1 %
Pardubice
23,9 %
Celkem hlasovalo 958 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články