Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 1:0Holenda hlavou zlomil Slavii. Plzeň má v čele ligy náskok pěti bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
72. Holenda 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

První ligovou trefou od říjnového návratu z Ruska zajistil útočník Jan Holedna pro Plzeň tři body v dohrávce 19. kola fotbalové ligy se Slavií Praha. Ve středu večer Západočeši na domácím stadiónu doslova drtili soupeře, jehož však držel fantastický brankář Berkovec. Jediná trefa nakonec Viktorii zajistila v čele soutěže pětibodový náskok na druhou mistrovskou Spartu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu - (zleva) Ondřej Vaněk, střelec Jan Holenda a Václav Pilař.

Článek
Fotogalerie

Celý první poločas se hrál až na pár okamžiků prakticky celý na polovině Pražanů. Domácí výborně kombinovali, byli agresivnější, pohyblivější a po akcích ze stran se v úvodních patnácti minutách dostávali do slibných střeleckých pozic.

Jenže nekrytého Mahmutoviče pádícího velkým vápnem Berkovec vychytal, po následném centru Koláře z pravé strany pak Mahmutovič svůj střelecký pokus nasměroval jen do tyče.

Západočeši kolotočem krátkých přihrávek dál drželi soupeře u jeho brány. Slávisté nedokázali podržet míč, Škoda na hrotu se musel stahovat hluboko do pole a pomáhat přetížené defenzívě. Nicméně ta odolávala. I proto, že technickou střelu Vaňka zpoza velkého vápna Berkovec vyrazil na roh a Hrošovský zcela nekrytý v pokutovém území balón špatně trefil, tudíž jeho pokus mířil vysoko nad branku.

Berkovec dlouho odolával

Po změně stran se obraz hry nezměnil. Plzeň držela míč a měla výraznou převahu. Než se však dostala k první velké šanci, odvrátil pohromu Kozáčik, když zneškodnil tutovku Škody pálícího z deseti metrů po centru Zmrhala, jenž pláchl domácí obraně po levé straně.

Pak přišly další velké okamžiky brankáře Slavie. Nejprve v 63. minutě s velkými problémy vyrazil dělovku Vaňka zpoza velkého vápna, nadvakrát zkrotil ránu Limberského, následně po centru Kovaříka z levé strany trknul míč pod břevno Vaněk, nicméně Berkovec míč fantasticky vyškrábnul na roh a poradit si dokázal i s následnou skákavou střelou Procházky.

Domácí vysvobodil v 73. minutě Holenda, který po centru Limberského z hraniční situace po snaze hostů o ofsajdovou past poslal míč hlavou do protipohybu Berkovce - 1:0.

Další minuty už žádnou příležitost nepřinesly. Domácí pozorně bránili a drželi Slavii daleko od vlastní branky, aby se vyhnuli jakémukoliv ohrožení branky Kozáčika. S přehledem pohlídali čtvrté jarní vítězství.

Fotbalová Synot liga - dohrávka 19. kola:
Viktoria Plzeň - Slavia Praha 1:0 (0:0)
Branka: 72. Holenda. Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Fišer. ŽK: Hrošovský (Plzeň). Diváci: 11 675.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (61. Pilař), Kolář (90. Hořava), Kovařík - Mahmutovič (60. Holenda). Trenér Koubek.
Slavia: Berkovec - Mikula, Fialka, Bílek, Tamás - Baéz (86. Piták), Deli - V. Vukadinovič (80. Prošek), Kenija (71. Hrubý), Zmrhal - Milan Škoda. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice