Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 4:3Stav série 4:1Třinec po mohutném finiši přetlačil Boleslav a je v semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Plíhal 1 : 0
10. Bárta 1 : 1
35. Klepiš 2 : 1
51. Pabiška 2 : 2
56. Hyka 2 : 3
59. Adamský 3 : 3
60. Linhart 4 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince porazili v pátém čtvrtfinálovém utkání Mladou Boleslav 4:3 a jako druhý extraligový celek postoupili do semifinále. Výtečně hrající nováček na ledě vítěze základní části ještě 80 sekund před koncem vedl 3:2, ale favorit pak zásluhou Martina Adamského v power play srovnal a 12 sekund před koncem při hře pět na pět do sítě zapadla i střela Tomáše Linharta. Domácí tak celou sérii vyhráli 4:1 na zápasy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Šimon Hrubec a útočník Radim Matuš, oba z Třince.

Článek

Ani v pátém utkání se žádný zdrcující nápor favorita nedostavil, přesto na gól nemusel čekat dlouho. Plíhal se v osmé minutě vymotal zpoza brány a prakticky z první vážnější příležitosti zblízka bekhendem překonal Růžičku. Ani rychlé vedení ale na domácí hru blahodárný vliv nemělo. Brzké vyrovnání, které po vzorně sehraném přečíslení s Výborným zařídil po 103 sekundách svým třetím gólem v sérii Bárta, uvrhlo Oceláře znovu do nervozity a křeče.

Bylo to poznat už jen tím, že se bezhlavě nevydávali k napadání do útočného pásma a spíše se stáhli do středního. Hosté, věrni své taktice, stříleli, když to šlo, a soupeř vypadal znovu bezradně. Dravecký se sice po delší době dostal v 16. minutě těsně před Růžičku, ale ten si jeho bekhend pohlídal. Ale vzápětí si oddychl i Hrubec, když po dalším brejku Lenc z gólové pozice přestřelil.

Start do druhé části měli hosté jako z partesu a skvělým pohybem si říkali o druhou trefu. Musil přes ležícího Hrubce puk nepropasíroval, Ovčačíkovi po brejku tři na dva mezi kruhy nesedla střela a Pacovského dorážku do poloprázdné brány pak bravurní šipkou překazil Hrubec. Favoritovi muselo být úzko, ale z velkých nesnází ho vytáhl Klepiš, který v 35. minutě zužitkoval ranou o tyčku průnik Draveckého.

Závěr pro silné povahy

Středočeši ale i dnes hráli s vítězem základní části jako rovný s rovným. A i podruhé dokázali manko smazat. Mikulík po třinecké hrubce před brankou sice těsně minul, ale Výborný v přesilovce trefil přesně nastavenou Pabiškovu čepel a Hrubec se ani nehnul. Ještě větší šok Ocelářům způsobil Hyka, který čtyři minuty před koncem po tlačenici před Hrubcem z dorážky otočil skóre.

Ale závěr byl pro silné povahy. Když už se ztichlé ochozy smiřovaly s prohrou a šestým utkáním v Mladé Boleslavi, zafungovala domácím v power play vyzkoušená souhra Polanského s Adamským, který ranou z mezikruží srovnal. Hosté se nakonec krutě nedočkali ani prodloužení, protože dvanáct sekund před koncem zapadla patrně tečovaná střela Linharta počtvrté za Růžičku.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Plíhal (Pechanec), 35. Klepiš (Dravecký, Linhart), 59. Adamský (Polanský, Hrňa), 60. Linhart (Adamský) - 10. Bárta (D. Výborný, Stříteský), 51. Pabiška (D. Výborný, Stříteský), 56. Hyka (Lenc, Musil). Rozhodčí: Mikula, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 5092. Konečný stav série: 4:1.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, Foltýn, M. Doudera - Hrňa, Klepiš, Ružička - Pechanec, Plíhal, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, L. Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín