Hlavní obsah

Olomouc - Karlovy Vary 2:3Kapitán Duda nasměroval Západočechy k vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Herman 1 : 0
16. Jaroměřský 2 : 0
35. Bartek 2 : 1
36. Duda 2 : 2
40. Duda 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 5. kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě na ledě předposlední Olomouce 3:2, přestože prohrávali už 0:2. Energie otočila zápas třemi góly na konci druhé třetiny, dvakrát skóroval její kapitán Radek Duda.

Článek

Pro domácí bylo utkání další přípravou před baráží, v které bude nováček bojovat o záchranu. Karlovým Varům skončí po nedělním domácím duelu se Slavií sezóna.

Domácí se v úvodu ubránili při Zuzinově vyloučení a v šesté minutě se dostali do vedení. Po Pekrově střele zakončil do odkryté branky Herman. O chvíli později mohlo být srovnáno, Kohout ale trefil bekhendem pouze tyč Urbischovy branky. Domácí pak sice nevyužili přesilovku při trestu Skuhravého, ale v 16. minutě zvýšil střelou z levého kruhu obránce Jaroměřský.

Moravané nenavýšili náskok při Balánově vyloučení ani následně po šancích Knotka a Marosze a přišel obrat Energie. Při Mataiově trestu se ještě Olomouc ubránila, ale Rašnerův pobyt na trestné lavici zkrátil Bartek. Slovenský kanonýr v 35. minutě objel branku a bekhendem překonal Urbische.

Za 39 vteřin bylo vyrovnáno, když se trefil z levého kruhu karlovarský kapitán Duda. A 33 vteřin před koncem druhého dějství znovu Duda dokonal obrat. Při trestu Vodného se prosadil z dorážky po Bartekově střele.

Ve třetím dějství zahrozil v početní výhodě domácí Patera, avšak jeho tečované nahození zastavila tyč. Poté se neujalo ani jedno ze dvou olomouckých přečíslení dva na jednoho, neuspěl ani soupeř při situaci tři na jednoho. Karlovy Vary se tak nakonec s pěti juniory v sestavě radovaly z vítězství.

5. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (2:0, 0:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Herman (Pekr, Řípa), 16. Jaroměřský (Buc) - 35. Bartek, 36. Duda (Harant, Zadražil), 40. Duda (Bartek, Harant). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Bryška, Skopal. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Diváci: 1233.
Olomouc: Urbisch - Majeský, Janáček, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Jaroměřský, Rašner - Buc, Knotek, Laš - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Pekr, Herman, Matai - Zuzin, Patera, Vodný. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.
Karlovy Vary: Habal - T. Dvořák, Harant, Deyl, Šafář, Šmach, Šidlík, J. Tomeček, Osmík - Bartek, Zadražil, Duda - V. Tomeček, Balán, Vachovec - Koblasa, Skuhravý, Gorčík - Kohout, Kverka ml., Harkabus. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice