Hlavní obsah

Barcelona - Real Madrid 2:1Barcelona ovládla El Clásico a nasadila Realu čtyřbodový trhák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Mathieu 1 : 0
31. Ronaldo 1 : 1
56. Suárez 2 : 1
Záznam online reportáže

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalové Španělsko bylo znovu na nohou. Na Camp Nou se odehrál další díl slavného El Clásika, tedy souboje dvou odvěkých rivalů Barcelony a Realu Madrid. Messiho Barca zvítězila 2:1 a výrazně se tak přiblížila zisku mistrovského titulu. Po šlágru 28. kola La Ligy totiž uniká v čele tabulky největšímu rivalovi již o čtyři body.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Barcelonský Jeremy Mathieu (uprostřed) otevřel skóre El Clásika.

Článek
Fotogalerie

Barcelona znovu vstupovala do utkání z prvního místa, stejně jako na podzim. Tehdy ale prohrála na Santiago Bernabéu 1:3 a i tentokrát se musela mít na pozoru, přestože hráči Bílého baletu v posledních zápasech oslnivou formou neoplývají.

Katalánci mají v čele tabulky již čtyřbodový náskok a navíc jsou ve výborné formě, z posledních 19 utkání dokonce osmnáctkrát zvítězili. Zatímco Blaugranas se vezou na vítězné vlně, Real se poslední dobou trápí. Z posledních čtyř ligových zápasů vyhrál pouze jednou, v Lize mistrů se navíc klepal o postup, když doma podlehl Schalke 3:4.

Skóre mohl otevřít již v 12. minutě Ronaldo, zblízka však trefil břevno. A tak udeřila Barca. O sedm minut později Messi načechral míč z přímého kopu a neobsazený obránce Mathieu dal hlavou svůj první gól v této sezóně La Ligy. Ještě do přestávky však po Benzemově patičce Ronaldo svou 31. trefou v sezóně vyrovnal.

Bílý balet byl pak aktivnější, jenže Baleův gól pro ofsajd neplatil a po přestávce si znovu vzali slovo domácí. Alves parádně uvolnil Suáreze a uruguayský útočník rozhodl. Real prohrál ve dvou venkovních duelech v La Lize za sebou poprvé od září 2012.

Sevilla po výhře ve Villarrealu zůstala na pátém místě

Fotbalisté Sevilly zvítězili na hřišti Villarrealu 2:0 a na čtvrté Atlético Madrid ztrácejí čtyři body. Villarreal podlehl svému soupeři počtvrté v řadě.

První poločas přinesl několik šancí na obou stranách, úvodní gól ale vstřelil až ve 49. minutě hostující obránce Coke, jenž se trefil podruhé v sezóně. Čtvrtý bodový zisk v řadě pro Sevillu pojistil o čtvrt hodiny později záložník Vitolo.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:
FC Barcelona - Real Madrid 2:1 (19. Mathieu, 56. Suárez - 31. Ronaldo),
La Coruňa - Espaňol Barcelona 0:0,
Villarreal - FC Sevilla 0:2 (49. Coke, 65. Vitolo),
San Sebastian - Córdoba 3:1 (33. Agirretxe, 75. Castro, 90.+2 Finnbogason - 12. Andone).

Reklama

Související témata: