Hlavní obsah

Olomouc - Č. Budějovice 4:2Olomouc zvládla vstup do baráže i díky dvěma gólům Knotka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Matai 1 : 0
23. Boháč 1 : 1
26. Knotek 2 : 1
28. Kuchejda 2 : 2
53. Řípa 3 : 2
55. Knotek 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vstoupili vítězně do baráže o extraligu. V 1. kole porazili prvoligové České Budějovice 4:2, když o své výhře rozhodli ve třetí třetině. Dvěma góly se na tříbodovém zisku Hanáků podílel útočník Jan Knotek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Kuchejda z Českých Budějovic (vlevo) se snaží zbavit olomouckého Jiřího Řípy. Vpravo gólman Olomouce Jiří Trvaj.

Článek

Domácím se vydařil vstup do utkání, v 5. minutě našel Jaroměřský mezi kruhy Mataie, který zvládl i koncovku a Kohouti vedli 1:0. Další šanci měl Dlouhý, ale trefil jen boční síť. Vyrovnat mohl Švihálek, ale jeho střelu zblokoval Houdek. Pokus Straky poté zlikvidoval brankář Trvaj. V 17. minutě se do šance dostal Kucharczyk, gólman Bláha však byl připravený a poradil si i s dorážejícím Řípou.

Druhou část ale začali lépe hosté a Boháč po přečíslení dva na jednoho vyrovnal. Za tři minuty šla ale Olomouc opět do vedení. Buc našel zpoza branky Knotka, který zamířil přesně k tyči. Jihočeši ale rychle odpověděli. V přesilovce tečoval Kuchejda střelu Žovince a bylo to 2:2.

Extraligový tým se mohl dostat zpět do vedení v přesilové hře pět na tři, České Budějovice se však 77 sekund ve třech ubránily. Ve 35. minutě byl sám před Bláhou Pekr, ale trefil přesně doprostřed hrudi brankáře Motoru. Při Paterově vyloučení byl v permanenci Trvaj, ale do vedení se hosté nedostali.

Rozhodující moment zápasu přišel v 53. minutě, kdy Řípova střela přes obránce překvapila Bláhu a Olomouc se dostala opět do vedení. O necelé dvě minuty později tečoval Škůrkovu střelu Knotek a dvoubrankový náskok již domácí udrželi až do konce.

1. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - ČEZ Motor České Budějovice 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Matai (Jaroměřský, Herman), 26. J. Knotek (Buc, Majeský), 53. Řípa (Majeský), 55. J. Knotek (Škůrek) - 23. Boháč (J. Straka), 28. Kuchejda (Pajič, Žovinec). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4, navíc Herman (Olomouc) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3552.
Olomouc: Trvaj - Vyrůbalík, Majeský, Ondrušek, Škůrek, Jaroměřský, Houdek - Laš, J. Knotek, Buc - Řípa, Marosz, Kucharczyk - Matai, Herman, Pekr - Dlouhý, Patera, Jergl. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.
České Budějovice: Bláha - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Semrád - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, Boháč - Bárta, Rob, A. Přibyl - Marek, Trummer, Pašek. Trenéři: Rosol a Bělohlav.

Reklama