Hlavní obsah

Slavia - Chomutov 2:1Slavia vstoupila do baráže úspěšně, rozhodla v přesilovkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Štich 1 : 0
53. Sklenář 2 : 0
59. Dušek 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Slavie porazili v 1. kole baráže o extraligu po tuhém boji Chomutov 2:1. Oba góly vstřelili Pražané v početní výhodě, postarali se o ně bek David Štich a útočník Jakub Sklenář, v závěru snížil Antonín Dušek.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Útočník Slavie Miroslav Holec (vlevo) atakuje obránce Chomutova Tomáše Bartejse.

Článek

V nepříliš pohledném duelu měli zpočátku navrch domácí, jimž však v páté minutě ujel ve vlastním oslabení Hovorka. Furch ale jeho nájezd zlikvidoval. Ve 13. minutě měl Chomutov k dispozici 88 vteřin přesilovky pět na tři, v níž Furch vychytal Ruttu, vzápětí za zády svého gólmana zachránil Šulc, ale poslal kotouč do hlediště.

Ještě tak prodloužil dvojnásobné oslabení Slavie, jenže Chomutov hrál záhy v šesti, navíc pár vteřin na to fauloval Toman a bylo po výhodě. Čtyři na tři hrála posléze naopak Slavia. Kopřiva sice vychytal Šenkeříka, ale v závěru této herní situace napálil odražený puk Štich a strážce chomutovské branky neměl šanci zasáhnout.

Ve druhém dějství se obraz hry výrazně změnil a hrálo se především před Furchem. Toho hned dvakrát zachránila branková konstrukce za jeho zády, když tyč trefil před polovinou zápasu povedenou ranou Vladimír Růžička a ve 33. minutě po bekhendovém zakončení v přesilovce i Rutta. Na druhé straně spálil v početní výhodě dobrou šanci Vlasák.

V úvodu třetí třetiny sehrál Chomutov mimořádně špatně další dvojnásobnou přesilovku, když za více než dvě minuty nedokázal Furcha výrazněji vůbec ohrozit. Slavia se uklidnila přesilovkovým gólem tečujícího Sklenáře v 53. minutě. V závěru slávisté promarnili dvě minuty v pěti proti třem, ale mrzet je to nemuselo, přestože hosty přiblížil na dostřel Dušek. Power play už ale další změnu stavu nepřinesla.

1. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Slavia Praha - Piráti Chomutov 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Štich (M. Čermák, Bednář), 53. Sklenář (Valach, Vlasák) - 59. A. Dušek (Rutta). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 10:9, navíc M. Čermák (Slavia) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3430.
Slavia Praha: D. Furch - Valach, Šenkeřík, Šulc, Štich, Kolařík, Knot, od 21. navíc A. Růžička - Sklenář, Bednář, Tomica - Stránský, T. Doležal, Pletka - M. Čermák, Vlasák, J. Doležal - Holec, Andres, Babka. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Koma, J. Drtina, Šulák, Toman, Rýgl, Bartejs - Hovorka, Gajovský, L. Květoň - D. Květoň, V. Růžička ml., Sinisalo - O. Kaše, Kämpf, Šagát - Chlouba, Račuk, A. Dušek. Trenéři: B. Kopřiva, Totter a J. Dušek.

Reklama