Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 2:0Olomouc i podruhé doma v baráži vyhrála a je v čele

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Knotek 1 : 0
27. Řípa 2 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili v nedělním 3. kole baráže o extraligu pražskou Slavii 2:0 a i podruhé doma naplno bodovali. Se ziskem sedmi bodů se posunuli do čela o dva body před Chomutov a Slavii. O výhře rozhodli ve druhé třetině Jan Knotek a Jiří Řípa, brankář Jiří Trvaj udržel čisté konto díky 23 úspěšným zákrokům.

Článek

První velkou šanci měli domácí. Ve čtvrté minutě Matai dorážel do odkryté branky, ale Furch stihl zasáhnout hokejkou. Pak ohrozili slávistického brankáře Laš a Škůrek. Na druhé straně v sedmé minutě trefil tyčku obránce Knot.

Další obrovskou příležitost domácích neproměnil znovu Matai, který nedokázal doklepnout puk na brankovišti. V posledních vteřinách úvodní třetiny Vyrůbalíkovi ujel Pletka, Trvaj však jeho střelu vyrazil.

Domácí se dostali do vedení ve 26. minutě v přesilové hře. Vyrůbalíkův pokus zblízka Furch zbdrzdil, ale volný puk dorazil do branky Knotek. Olomouc hned za 73 vteřin zvýšila, když se po akci Marosze se Zuzinem trefil Řípa. Pak měla přesilovku Slavia a Trvaj podržel svůj tým při Sklenářově šanci. Poradil si i s Valachovou ránou při hře čtyř proti čtyřem. V závěru třetiny zkoušel Furcha překvapit z úhlu Buc.

Třetí část začala přesilovkou domácích, kterou sice nevyužili, ale udržovali si tlak a hráli převážně v obranné třetině Slavie. Hosté měli v polovině závěrečného dějství výhodu početní převahy a Olomouc opět podržel Trvaj. Čtyři minuty před koncem mohla Mora zvýšit. Marosz našel Řípu, jehož rána šla do tyče. V přesilovce pak jel sám na Furcha Knotek, ale slávistický gólman si prostor mezi betony pohlídal.

3. kolo baráže o hokejovou extraligu
HC Olomouc - HC Slavia Praha 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. J. Knotek (Vyrůbalík), 27. Řípa (Zuzin, Marosz). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3869.
Olomouc: Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Staněk - Buc, J. Knotek, Laš - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Zuzin, Herman, Matai - Jergl, Patera, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.
Slavia: D. Furch - Valach, Šulc, A. Růžička, Štich, Knot, Kolařík - Sklenář, Bednář, Tomica - Stránský, Vas, Pletka - Kolář, Vlasák, J. Doležal - M. Čermák, Andres, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.
Tabulka baráže
1.Olomouc320108:57
2.Chomutov311018:55
3.Slavia Praha311015:55
4.České Budějovice300125:111

Reklama

Související témata: