Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 2:1Plzeň držela vedení jen pár minut, pohárový duel vyhrály Teplice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
76. Rajtoral 0 : 1
80. Potočný 1 : 1
89. Balázs 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Na trávníku se dlouho nic pořádného nedělo, až posledních patnáct minut pohárového duelu mezi Teplicemi a Plzní přineslo spoustu vzruchu. Žlutomodří v závěrečné přestřelce nakonec otočili výsledek na svou stranu a po trefách Potočného a střídajícího Balázse doma zvítězili 2:1. Plzeň přesto pojede k čtvrtfinálové odvetě mírně spokojená, čestný úspěch a také více klidu do jejích řad přinesla totiž branka Rajtorala.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Teplic slaví s fanoušky vítězství nad Plzní v úvodním čtvrtfinálovém duelu Poháru FAČR.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Teplice nastoupily v téměř ideální sestavě, plzeňský trenér Miroslav Koubek šetřil opory. Na soupisce tak chyběli reprezentanti Limberský, Kolář, Kozáčik, Pilař či útočník Mahmutovič, který přišel v zimě právě z Teplic. Šanci v základní sestavě naopak po delší době dostali Tecl, Chramosta, Holenda, Hořava, Bolek, Baránek či mladík Medveděv.

Teplice, které o víkendu přehrály Mladou Boleslav 5:0, byly při chuti a dostávaly se do větších šancí než soupeř. Ve 22. minutě se marně dožadovaly penalty po kontaktu Holendy s Krobem v plzeňském vápně, Vondrášek zase v šanci přestřelil branku. Zahrozila však i Plzeň: po zpětné přihrávce pálil Hejda, ale stoper Lüftner dokázal šťastně zabránit míči v cestě do branky.

Ve druhé půli to po rohu zkusil Hora, ovšem bývalého hráče Plzně vychytal brankář Bolek. A tak udeřilo na druhé straně. Střídající Rajtoral potvrdil střeleckou formu a dorážkou Holendovy střely poslal Plzeň do vedení.

Teplický tlak vyústil v obrat

To však trvalo jen chvilku, než se ve vápně položil do hlavičky po Táborského centru Potočný a zamířil přesně k tyči. Plzni mohl záhy vrátit vedení Baránek, ale hlavou těsně minul stejně jako na teplické straně Táborský.

Teplice si v závěru utkání vytvořily tlak, střídající Chukwudi Chukwuma nejprve trefil tyč, ovšem další střídající hráč Benjamin Balázs po závaru procpal míč do branky a zařídil těsnou výhru.

Odvetný duel je na programu v Plzni příští středu 15. dubna. O den dříve se budou hrát také další tři utkání, které určí zbylé semifinalisty Poháru FAČR - Sparta pojede do Jablonce s náskokem 2:1, Mladá Boleslav přivítá Slovácko (první duel 2:2) a Liberec se pokusí smazat náskok druholigového Třince, který doma zvítězil 3:1.

Pohár FAČR, 1. čtvrtfinálové zápasy:
Teplice - Plzeň 2:1 (0:0)
Branky: 80. Potočný, 89. Balázs - 76. Rajtoral. Rozhodčí: Jech - Urban, Kotalík. ŽK: Táborský, Potočný (oba Teplice). Diváci: 2381.
Teplice: Grigar - Vondrášek (75. Balázs), Lüftner, Jablonský, Krob - Ljevakovič, Vachoušek - Hora, Litsingi (85. Ch. Chukwuma), Táborský - Potočný. Trenér: P. Rada.
Plzeň: Bolek - R. Hubník, Hejda, Baránek, Medveděv - Vaněk (46. Rajtoral), Hořava (68. Hrošovský) - Tecl, Chramosta (87. Hradecký), Kovařík - Holenda. Trenér: M. Koubek.
Již odehráno:
Sparta Praha - Jablonec 2:1
Třinec - Liberec 3:1
Slovácko - Mladá Boleslav 2:2
Který tým postoupí do semifinále Poháru FAČR?
Plzeň
60 %
Teplice
40 %
Celkem hlasovalo 3642 čtenářů.

Reklama